Dalia Stasevska debytoi New Yorkin filharmonikkojen johdossa

Sinfonia Lahden ylikapellimestari Dalia Stasevska debytoi kuluvalla viikolla New Yorkin filharmonikkojen vierailevana kapellimestarina. Stasevska johtaa kaikkiaan neljä konserttia Alice Tully Hallissa (Lincoln Center) 20.-23.10.2021. Konsertin ohjelma koostuu kolmen menestyksekkään yhdysvaltalaissäveltäjän, Missy Mazzolin, Anthony Davisin ja John Adamsin teoksista.  

Stasevska toimii myös BBC:n sinfoniaorkesterin (Lontoo) päävierailijana ja esiintyi ko. orkesterin kanssa aiemmin syksyllä BBC Proms -festivaalin avajaiskonsertissa ja Edinburghin festivaalin avajaiskonsertissa. Stasevskan konserttivuoden 2021/2022 debyytteihin kuuluvat myös konsertit mm. Baltimoren ja Seattlen sinfoniaorkesterien kanssa, ja hän palaa johtamaan mm. Oslon filharmonikkoja ja Tukholman kuninkaallisia filharmonikkoja.

Seuraavan kerran Stasevska johtaa Sinfonia Lahtea konsertissa Sibeliustalossa torstaina 25.11.2021. Solistisoittimena on orkesterin konsertissa ensi kertaa kuultava sheng (suu-urku), jota soittaa kyseisen soittimen suurmestari Wu Wei.

New York Philharmonic