Sibelius-festivaali

Säveltäjä Jean Sibeliuksen (1865−1957) asema maamme kansallissäveltäjänä lienee kiistaton; hänen merkityksensä on ollut suuri Suomelle ja suomalaisille historiamme ratkaisevissa vaiheissa. Sibelius on myös maamme tunnetuin säveltäjä maailmalla, hänen musiikkinsa ihailijoita löytyy aina Tukholmasta Tokioon. Vuosittain järjestettävällä Sibelius-festivaalillaan Sinfonia Lahti haluaa koota nämä kaikki Sibeliuksen ystävät yhteen ja tarjota heille elämyksellisen viikonlopun Sibeliuksen musiikin parissa.

SIBELIUS-FESTIVAALI JÄLLEEN 29.-31.8.2024

Sinfonia Lahden Sibelius-festivaalin 25. juhlavuoden teemana Sinfoninen sykli

Juhlafestivaalilla vierailee mm. Radion sinfoniaorkesteri ja sopraano Golda Schultz

Sinfonia Lahden 25. kansainvälinen Sibelius-festivaali järjestetään Lahden Sibeliustalossa 29.-31.8.2024. Juhlafestivaali huipentaa Sinfonia Lahden ylikapellimestarin Dalia Stasevskan nelivuotisen kauden festivaalin taiteellisena johtajana. Dalia Stasevskan johdolla festivaalilla kuullaan kaikki Sibeliuksen seitsemän sinfoniaa sekä Luonnotar.

Festivaalin avaa Sinfonia Lahti torstaina 29.8. sinfonioilla 1 ja 2. Radion sinfoniaorkesterin vierailukonsertin ohjelmassa perjantaina 30.8. on sinfoniat 3 ja 5 sekä Luonnotar, jonka solistiksi saapuu ensi kertaa Lahteen eteläafrikkalainen huippusopraano Golda Schultz. Lauantain päätöskonsertissa 31.8. kuullaan sinfoniat 4, 6 ja 7. Orkesterikonsertteja täydentää perjantaina Pajolaine-kansalauluduon tarinallinen Runonlaulaja-konsertti sekä lauantaina iltapäivällä järjestettävä kamarimusiikkikonsertti, jossa näyttelijälegenda Seela Sella lukee Aino Sibeliuksen kirjeitä, ja Sibeliuksen pianomusiikkia esittää Vilina Rainisto.  Perinteiseen tapaan ennen kaikkia orkesterikonsertteja järjestetään festivaaliohjelmaa taustoittavat Johdatus konserttiin -tilaisuudet. 

Juhlafestivaalin visuaalisen ilmeen on suunnitellut Klaus Haapaniemi, yksi Suomen kansainvälisesti arvostetuimmista muotoilijoista. Suunnittelun inspiraationa on Vesijärvi ja sen pinnanalainen fantasiamaailma, sitä ympäröivä taivaankansi ja tähdistö, sekä vedenalainen kuoro.

Sibeliustalossa vuosittain järjestettävä Sibelius-festivaali on vakiinnuttanut paikkansa kansainvälisten musiikkifestivaalien kartalla. Festivaalin taiteellisina johtajina ovat toimineet Osmo Vänskä, Jukka-Pekka Saraste, Okko Kamu, Dima Slobodeniouk ja nyt viiveisimpänä Dalia Stasevska. Vierailukutsuihin ovat vuosien aikana vastanneet myöntävästi taiteilijat ja orkesterit maailman huipulta. Festivaalilla on laaja vakiintunut kansainvälinen yleisö, vuoden 2023 festivaalilla vieraili kuulijoita kaikkiaan 21 eri maasta.

OSTA LIPUT LIPPU.FI-MYYNTIKANAVISTA
Muista Sibelius-festivaalipassi
Sisältää konserttiliput orkesterikonsertteihin 29.8., 30.8. ja 31.8., naulakkomaksun, konserttien käsiohjelmat ja Sibelius-festivaali-kassin.