Sibeliustalo

Sinfonia Lahden kotisali on Lahden puisessa Sibeliustalossa (arkkitehdit Hannu Tikka ja Kimmo Lintula), joka otettiin käyttöön maaliskuussa 2000. Sen pääsali on akustiikaltaan maailman huippuluokkaa (Artec Consultants Inc., New York), mikä tukee orkesteria sen oman ainutlaatuisen soinnin kehittämisessä.

Sibeliustalon pääsali on akustinen ihme, jonka lämpimissä puitteissa konsertista muodostuu ikimuistoinen elämys. Katsomo ja näyttämö parvineen on sijoitettu ovaalin muotoon  ns. kenkälaatikkosaliin. Säädettävä akustiikka muodostuu esiintymislavan päällä olevasta, nostettavasta ja laskettavasta kanoopista ja salin sivuilla olevista, kaikukammioihin aukeavista 188 akustisesta ovesta sekä villakangasverhoista. Salin uritettu seinäpinta hajottaa heijastuvia ääniä. Näyttämöparven taakse valmistui toukokuussa 2007 52 äänikertaiset ranskalaisromanttiset urut. Salin hienostunut värimaailma muodostuu grafiitinharmaasta, luonnonvalkoisesta ja vanhan jousisoittimen punaisesta. Lattia on öljyttyä ja lämpökäsiteltyä savukoivuparkettia. Ulkoseinien julkisivulasin taakse kätkeytyvät massiiviset seinäelementit, joissa eristävinä ja kerroksina kertopuulevyjen välissä toimivat hiekka (18 cm:n leveydeltä) ja mineraalivilla. Lasin ja elementin välinen iso ilmatila parantaa äänieristävyyttä. Saliosan kaikki kantavat rakenteet ovat liimapuurakenteita.

Sibeliustalon pääsalissa on yhteensä 1229 paikkaa. Sisäänkäynti permantopaikoille tapahtuu kaikukammioiden kautta, parville suoraan Metsähallin portaiden tai hissin kautta.

Sijainti ja saapuminen

Ankkurikatu 7, 15140 Lahti

BUSSIYHTEYDET
Linja-autoasema sijaitsee Lahden matkakeskuksessa, josta pääset kätevästi paikallisbussilla Sibeliustalolle. Nopein yhteys Helsingistä Lahteen kestää n. reilun tunnin.

Kaukoliikenteen aikataulut


Paikallisliikenteen aikataulut

JUNAYHTEYDET
Rautatieasema sijaitsee Lahden Matkakeskuksessa, josta pääset kätevästi paikallisbussilla Sibeliustalolle. Nopein yhteys Helsingistä Lahteen on 49 minuuttia. Matkakeskukselta Sibeliustalolle on hieman vajaa kolmen kilometrin matka.

Juna-aikataulut

TAKSIT
Sibeliustalon edessä on oma taksipysäkki. Voit tilata taksin etukäteen numerosta 0601 10001 tai Valopilkku-mobiilisovelluksella.

Lahden Aluetaksin myyntipalvelu palvelee numerossa 03 821 9808.

PYSÄKÖINTI
Sibeliustalon edessä on kaksi parkkikiekollista 15 minuutin pysäköintipaikkaa talossa asioiville. Tilausbussien pysäköintiin on varattu ruudut Satamakadulla ja Vesijärvenkadulla. Pyydämme kuljettajia huomioimaan paikallisliikenteenbussipysäkin talon kohdalla.

Lahden satama-alueen pysäköinti on maksullinen. Pysäköinnin hinta on 1,00 € ensimmäiseltä tunnilta, seuraavat tunnit 0,50 €. Pysäköinti on maksullista arkisin klo 8-18 välisenä aikana. Iltaisin ja viikonloppuisin pysäköinti satama-alueella on maksutonta.

Alueen pysäköinnistä vastaa