Dalia Stasevska jatkaa Sinfonia Lahden ylikapellimestarina

Hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunta hyväksyi jatkokauteen johtaneen sopimuksen 22.3.2023. 

Lahden kaupungin hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunta päätti kokouksessaan 22.3.2023 Dalia Stasevskan sopimuksen vuoden jatkoajasta. Sopimus alkaa 1.8.2024 ja päättyy 31.7.2025. Sibelius-festivaalin lisäksi Stasevska johtaa viisi kausikonserttiviikkoa. 

Stasevska on toiminut Sinfonia Lahden ylikapellimestarina ja Sibelius-festivaalin taiteellisena johtajana syksystä 2021 alkaen. Hänen ohjelmisto- ja taiteilijavalintansa ovat herättäneet runsaasti mielenkiintoa.  

Sinfonia Lahdenvt. intendentti Maija Kylkilahti iloitsee yhteistyön jatkumisesta. ”Dalia Stasevska on Suomen kysytyimpiä kapellimestareita maailmalla, ja kiireestä huolimatta saimme häneltä vuoden jatkokauden. Hänen vierailunsa Lahdessa ovat tuoneet upeita elämyksiä niin yleisölle kuin orkesterille.” 

”Olen iloinen saadessani jatkaa Sinfonia Lahden ylikapellimestarina. Minulle on syntynyt lämmin suhde orkesteriin ja kaupunkiin. Olen sydämeni pohjasta kiitollinen erityisesti Ukrainalle osoitetusta tuesta ja avusta. Ihailen orkesterin ja yleisön ennakkoluulottomuutta ja heittäytymistä kanssani kohti uusia tuulia, ja nyt kun olemme hyvässä vauhdissa, odotan innolla tulevaa”, ylikapellimestari Dalia Stasevska kertoo. 

”Sinfonia Lahden korkealla taiteellisella profiililla tekemä työ yhtenä Lahden kaupungin tärkeänä vetovoimatekijänä on sujunut Stasevskan luotsaamana erinomaisesti, ja on upeaa, että tämä yhteistyö saa nyt jatkoa”, toteaa Lahden kaupungin sivistysjohtaja Tiina Granqvist.  

Lisätietoja Dalia Stasevskasta: 
https://www.daliastasevska.com/suomeksi 

Lisätietoja Sinfonia Lahdesta: 
https://www.sinfonialahti.fi/orkesteri/  

Lisätietoja:  
Maija Kylkilahti
vt. intendentti, Sinfonia Lahti, puh. 050 518 4486

Dalia Stasevskan haastattelupyynnöt: 
Marianne Mokkala-Räty 
Markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Sinfonia Lahti, puh. 044 482 6846