Hannu Lintu Sinfonia Lahden taiteelliseksi partneriksi

Sinfonia Lahden taiteellisena partnerina aloittaa syksyllä 2025 kapellimestari Hannu Lintu. Sopimus on voimassa toistaiseksi, ja Lintu johtaa Lahdessa neljä konserttiviikkoa vuodessa. Hän tulee toimimaan myös kansainvälisen Sibelius-festivaalin taiteellisena johtajana.

Sinfonia Lahden intendentti Maija Kylkilahti on kiinnitykseen tyytyväinen: ”Olemme etsineet kumppaniksemme kansainvälisesti arvostettua kapellimestaria, jonka kanssa voisimme jatkaa konserttitoiminnan lisäksi myös kiertue- ja levytystoimintamme kehittämistä. Hannun, orkesterin ja yleisön välillä on selvä yhteys, joka näkyy ja kuuluu lopputuloksessa. Olemme erittäin iloisia, että hän haluaa tiivistää yhteistyötä kanssamme.”

Orkesterilla on pitkä ja menestyksekäs suhde BIS Recordsin kanssa ja tuo yhteistyö tulee jatkumaan myös Linnun kanssa. “Keskustelut levytettävistä kokonaisuuksista ovat käynnissä”, kertoo Kylkilahti.

Hannu Lintu näkee tulevassa yhteistyössä monia ilonaiheita: ”Olen työskennellyt Sinfonia Lahden kanssa jo yli kaksi vuosikymmentä. Jokainen konsertti on saanut minut yhä uudelleen vakuuttumaan siitä, että orkesteri on poikkeuksellisen taitava ja kunnianhimoinen. Suhteen tiivistäminen tuntuu tässä vaiheessa luonnolliselta. Erityisen innoissani olen mahdollisuudesta uudistaa Sibelius-festivaalin ohjelmaa”.

Orkesterin konserttimestari Mikaela Palmu summaa orkesterin ajatuksia tulevasta kiinnityksestä ja samalla nostaa esiin Linnun oivaltavan ohjelmistosuunnittelun. “Orkesterissa olemme innoissamme tulevasta kiinnityksestä ja koemme tämän olevan hieno jatkumo menestyksekkäälle yhteistyölle. Arvostamme Linnun taiteellista linjaa ja erityisen hienoa ohjelmistosuunnittelua.”

Nykyisen ylikapellimestarin Dalia Stasevskan kausi päättyy keväällä 2025. Hannu Linnun kiinnitys ei korvaa kyseistä tehtävää, vaan orkesteri pyrkii lähitulevaisuudessa löytämään uuden ylikapellimestarin.

Hannu Lintu vierailee Sinfonia Lahden edessä seuraavan kerran lokakuussa. Kuluvan vuoden aikana hän johtaa mm. Chicagon ja Bostonin sinfoniaorkestereita, Cleveland Orchestraa ja Berliinin filharmonikkoja. Kesällä hän johtaa Baijerin valtionoopperassa Debussyn Pélleas ja Mélisande -oopperan uuden produktion.

Hannu Linnun verkkosivut.