Ismo Alanko esiintyy Sinfonia Lahden solistina Sibeliustalossa elokuussa

Sinfonia Lahti saa ensi elokuussa solistikseen Suomen tunnetuimpiin rock-muusikkoihin kuuluvan, mm. yhtyeissä Hassisen Kone ja Sielun Veljet esiintyneen Ismo Alangon. Kapellimestari Jaakko Kuusiston johtamat Alankofoniaa-konsertit järjestetään Lahden Sibeliustalossa perjantaina 23.8. ja lauantaina 24.8.2019 klo 19.

Konserteissa kuullaan läpileikkaus Alangon tuotannosta, kun Hassisen Kone, Sielun Veljet sekä Alangon omat produktiot pukevat orkesterisovitukset niskaansa. Kuultavien kappaleiden joukossa ovat muun muassa Kun Suomi putos puusta, Hullun paperit, Ekstaasiin, Kaiken maailman kehtolaulu, Muoviruusuja omenapuissa sekä Harsoinen teräs. Luvassa myös uutta musiikkia, jota Alanko on säveltänyt varta vasten sinfoniaorkesterin kanssa esitettäväksi.

Konsertin monipuolisesta sovituskirjosta vastaa joukko maamme eturivin säveltäjiä ja sovittajia, mm. konsertin johtava Jaakko Kuusisto. Sinfonia Lahden konserttimestarina vuosina 1998–2012 toiminut, monipuolisena muusikkona tunnettu Kuusisto on aiemmin johtanut orkesteria mm. suuren menestyksen saavuttaneissa ABBA-, Queen- ja Beatles-tuotannoissa solistinaan lauluyhtye Rajaton.

Ismo Alanko

Karismaattinen Ismo Alanko on yksi Suomen tunnetuimpia rock-muusikoita. Hän tuli ryminällä sisään suomalaiseen musiikkimaailmaan vuonna 1980 Hassisen Koneen laulajana. Alanko on tehnyt monipuolisen uran uteliaana ja uusiutumiskykyisenä taiteilijana. Kolmannesvuosisataan mahtuu Suomen oloissa ainutlaatuinen ura; yli 650.000 myytyä levyä, useita Emma-patsaita ja loppuunmyytyjä kiertueita eri vuosikymmenillä sekä eri kokoonpanoilla.

Hassisen Kone vaihtui pian Sielun Veljet -yhtyeeksi – legendaariseksi kollektiivisen tekemisen ja hurmion laboratorioksi, ja 1990-luvulle tultaessa Alanko siirtyi menestyksekkäästi sooloartistiksi. Ismo Alanko Säätiö venyi rock-kohkaamisesta hiljakseen etnosävyihin. Tätä seurannut Alangon ja lyömäsoittaja Teho Majamäen duo Ismo Alanko Teholla siirsi painopisteen jo reippaammin etnomusiikin puolelle.

Lipunmyynti konsertteihin alkaa maanantaina 18.2.2019 Lippupisteen jakelu- ja myyntiverkostossa sekä Sibeliustalon lipunmyynnissä.

Osta liput