Kapellimestarimuutoksia Sinfonia Lahden syksyyn

Sinfonia Lahden ylikapellimestari Dalia Stasevska joutuu perumaan syys- ja lokakuun konserttinsa Sinfonia Lahden kanssa. Syynä peruutuksille on lähestyvä vanhempainvapaa. Stasevskan piti johtaa kauden Avajaiskonsertti 21.9. sekä Elegance par excellence 19.10.

Varsinaisen konserttikauden avajaiskonsertin 21.9. kapellimestarina toimii amerikkalainen Roderick Cox. Konsertin ohjelmisto ja solisti pysyvät samana. Viulisti Randall Goosby tulkitsee konsertissa Erich Wolfgang Korngoldin Viulukonserton.  Cox debytoi Sinfonia Lahdessa keväällä 2022 ja tulee johtamaan orkesteria myös huhtikuussa 2024 Elämästä ja kuolemasta -konsertissa. Kevään 2022 konsertti toteutettiin vain verkkokonserttina poikkeusoloista johtuen, joten Cox nousee nyt ensimmäistä kertaa yleisön eteen Sibeliustalossa.

Lokakuussa Elegance par excellence -konsertin johtaa virolainen kapellimestari Arvo Volmer. Konsertin ohjelmisto ja solisti pysyvät samana. Volmer toimii Viron kansallisoopperan taiteellisena johtajana ja vierailee nyt ensimmäistä kertaa Sibeliustalossa. Orkesteria hän on johtanut kerran aikaisemmin 1990-luvun alussa. Illan solistiksi saapuu tulkinnoistaan ylistetty ranskalainen pianisti Jean-Efflam Bavouzet. Tässä konsertissa hän esittää molemmat Maurice Ravelin pianokonsertot.

To 21.9. klo 19 Sibeliustalo
AVAJAISKONSERTTI

Roderick Cox, kapellimestari
Randall Goosby, viulu

Richard Wagner: Alkusoitto ja Isolden lemmenkuolo oopperasta Tristan ja Isolde
Erich Wolfgang Korngold: Viulukonsertto
Missy Mazzoli: Orpheus undone
Leonard Bernstein: Sinfonisia tansseja musikaalista West Side Story

To 19.10. klo 19 Sibeliustalo
ELEGANCE PAR EXCELLENCE

Arvo Volmer, kapellimestari
Jean-Efflam Bavouzet, piano

Noriko Koide: Swaddling Silk and Gossamer Rain
Maurice Ravel: Pianokonsertto G-duuri
Olivier Messiaen: Les Offrandes oubliées
Maurice Ravel: Pianokonsertto vasemmalle kädelle D-duuri

Päivitetty 29.9. 19.10. konsertin kapellimestari

Lisätietoja

Maija Kylkilahti, intendentti
p. 050 518 4486