Kevätkauden 2022 viihdekonserteissa loistavat Yona ja Quincy Jones

Sinfonia Lahdella on kevätkaudella 2022 kaksi viihdekonserttituotantoa, joiden lipunmyynti on nyt alkanut. Näistä ensimmäisessä perjantaina 4.2.2022 Sinfonia Lahden kanssa esiintyy musiikin monitaituri Yona yhtyeineen, ja toisessa perjantaina 22.4.2022 kuullaan hittikimara legendaarisen Quincy Jonesin tuotannosta loistavin brittisolistein. Kummatkin konsertit on mahdollisuus kokea myös päiväkonsertteina klo 13. Sinfonia Lahden konserttien lipunmyynti Lippu.fi -verkkokauppa ja myyntipisteet sekä R-Kioskit.

Yhteensä kahdeksan studioalbumia julkaissut laulaja-lauluntekijä Yona on tunnettu musiikillisesta taituruudesta genren kuin genren parissa. Vuonna 2010 hän sai Vuoden tulokkaan Emma-palkinnon. Keväällä 2021 Yona toteutti pitkäaikaisen unelmansa, herkän ja mahtipontisen yhteislevyn sinfoniaorkesterin kanssa. Tapiola Sinfoniettan kanssa tehty levy ’Uni johon herään’ on ollut todellinen arvostelumenestys mm. Soundi hehkutti albumia viiden tähden arviossaan “järisyttäväksi yhdistelmäksi, joka tulee alati iholle”. ”Jousien, auringon ja elämän juhlaa”, hehkutti Helsingin Sanomat levynjulkistamiskonsertin arvostelussaan. Albumi poiki artistille myös peräti neljä ehdokkuutta vuoden 2022 Emma Gaalassa. Nyt Yonaa yhtyeineen kuullaan Sinfonia Lahden kanssa, ja konsertit johtaa kapellimestari Taavi Oramo. Orkesterisovituksista vastaavat Jarkko Riihimäki, Anssi Växby, Sami Baldauf, Antti Kujanpää ja Kalevi Louhivuori.

Vuonna 1933 syntynyt Quincy Jones on elävä yhdysvaltalainen musiikkilegenda, joka tunnetaan niin muusikko-lauluntekijänä kuin myös mm. Michael Jacksonin kuuluisimpien albumien Off the Wall, Thriller ja Bad tuottajana. Sinfonia Lahden konserteissa kuullaan mm. Austin Powers -elokuvista tuttu Soul Bossa Nova, klassikkosävelmät Never Let Me Go, Somewhere sekä joukko Michael Jacksonin suurimpia hittejä, mm. Billie Jean ja Thriller. Konsertin johtaa musiikillisesta kokonaisuudesta vastaava, Jonesin itsensä kanssa työskennellyt kapellimestari Jules Buckley, joka on johtanut vastaavan konsertin mm. maineikkaalla BBC Proms -festivaalilla Lontoossa vuonna 2016.

Yona

Jules Buckley