Lipunmyynti Sinfonia Lahden syksyn konsertteihin avautuu Sibelius-festivaaliviikon keskiviikkona 1.9.2021

Sinfonia Lahden konserttisyksyn avaa orkesterin 22. kansainvälinen Sibelius-festivaali 2.–5.9.2021. Festivaalin runkona toimivat orkesterin tuoreen ylikapellimestarin, festivaalin taiteellisen johtajan Dalia Stasevskan johtamat kolme sinfoniakonserttia Sibeliustalossa. Festivaaliviikon keskiviikkona 1.9.2021 klo 10 aukeaa myös lipunmyynti tulevan konserttisyksyn 2021 muihin konsertteihin. Konserttiliput myynnissä Lippu.fi-verkkokaupassa sekä myyntipisteissä.

Monimuotoisuus on kantavana teemana Sinfonia Lahden konserttivuodessa 2021/2022

Dalia Stasevskan ensimmäisenä konserttivuonna Sinfonia Lahden ylikapellimestarina monimuotoisuus on konserttien vahvana kantavana teemana. Monimuotoisuutta tuodaan esiin konserttivuonna 2021/2022 niin esitettävässä musiikissa kuin vierailevissa taiteilijoissa. Uutuutena esitellään kuratoidut Fokus-konserttikokonaisuudet, kuraattoreinaan lokakuussa oman konserttinsa johtamaan saapuva amerikkalaislegenda John Adams ja marraskuussa Jukka Tiensuu. Nuoret taiteilijat nostetaan valokeilaan monella tavoin, mm. Lahden konservatorion kanssa yhteistyössä tehtävässä konsertissa. Sibelius-festivaalin jälkeisen syksyn sinfoniakauden 16.9. avaavan konsertin avausnumerona kuullaan uuden orkesteriversion kantaesitys uuden musiikin maailmantähden Anna Meredithin teoksesta Nautilus. Stasevskan johtamassa konsertissa solistina Prokofjevin toisen pianokonserton esiintyy uzbekistanilaislähtöinen, maineikkaan Lontoon pianokilpailun 18-vuotiaana vuonna 2009 voittanut Behzod Abduraimov.

Sinfonia Lahden digiesite s2021-k2022

Konserttijärjestelyt toteutetaan turvamääräykset huolellisesti huomioon ottaen

Orkesteri on työstänyt konserttijärjestelynsä korona-ajan rajoitukset ja turvamääräykset huomioon ottaen yhdessä KOKO Lahti Oy:n henkilökunnan ja Päijät-Hämeen alueen tartuntatautiviranomaisten kanssa. Orkesteri noudattaa huolellisesti virallisia mm. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) antamia ohjeita ja määräyksiä yleisön ja henkilökunnan turvallisuuden takaamiseksi. Orkesteri pidättää edelleen oikeuden konserttien ohjelmisto- ja ajankohtamuutoksiin, mikäli viranomaisten asettamat rajoitukset jatkuvat ja koronaviruksen tartuntatilanne sitä edellyttävät. Tarkat turvallisuusohjeet konsertteihin löytyvät Sibeliustalon verkkosivuilta www.sibeliustalo.fi, ja mahdollisista konserttien järjestämiseen liittyvistä muutoksista tiedotetaan mm. orkesterin verkkosivuilla.

Sibelius-festivaalin konserteissa myynnissä on pääosin joka kolmas paikka ja kaikki paikat ovat yksittäisiä paikkoja. Sinfonia Lahden syyskauden muut konsertit myynnissä myös turvavälein, joka toinen istuin, ei vierekkäisiä paikkoja.