Maija Kylkilahti on Sinfonia Lahden uusi intendentti

Maija Kylkilahti on valittu Sinfonia Lahden intendentiksi. Lahden hyvinvointi ja vapaa-ajan lautakunta teki päätöksen kokouksessa keskiviikkona 26.4. Kylkilahti on orkesterissa tuttu kasvo, sillä hän on toiminut niin apulaisintendenttinä vuodesta 2016 kuin vt. intendenttinä syksystä 2022 alkaen.

Kylkilahti on koulutukseltaan kulttuurituottaja YAMK, mutta hän on suorittanut myös muusikon perustutkinnon Tampereen konservatoriossa. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Avanti!-kamariorkesterin tuotantopäällikkönä ja toiminnanjohtajana, Tampere Filharmonian vs. apulaisintendenttinä ja Helsingin Juhlaviikoilla tuottajana.

Esitimme intendentillemme muutamia kiperiä kysymyksiä.

Ensiksi, miltä nyt tuntuu?

Olen erittäin onnellinen ja kiitän luottamuksesta tehtävän hoitamiseen. Lahdessa on yksi maailman parhaista konserttisaleista ja maailman luokan orkesteri. Saan mahdollisuuden syventää tekemistäni niin orkesterin, kaupungin, yleisön kuin sidosryhmien kanssa – voisiko sitä enempää toivoa? 

Minkä koet tärkeimmäksi tehtäväksesi intendenttinä?

Intendentin tehtävä on luotsata orkesteria koko henkilökunnan kanssa asetettuja tavoitteita kohden. Orkesteri on hyvä esimerkki yhteistyön merkityksestä – yksin soiva viulu kuulostaa hyvin erilaiselta, kuin koko orkesteri. Siksi on äärimmäisen tärkeää, että luomme tulevaisuuden yhdessä henkilöstön kanssa.

Millaisena näet Sinfonia Lahden tulevaisuuden?

Orkesterin merkitys on suurempi kuin koskaan. Elämme hyvin epävarmoja aikoja ja samalla kiireinen arki syö voimavaroja. Orkesterin konserttitarjonta antaa meille kaikille mahdollisuuden palautua arjesta, nauttia musiikin kauneudesta, tuntea musiikin voima ja toisinaan hiukan sivistää itseämme. Yhdessä koettu konserttielämys antaa meille kaikille voimavaroja arjen pyöritykseen ja on siksi merkittävä tulevaisuuden rakentaja.

Terveisesi kuulijoille?

Kutsun kaikki lahtelaiset vierailemaan Sibeliustalossa ja Sinfonia Lahden konsertissa! Ohjelmatarjontaa on laidasta laitaan, joten uskon jokaiselle löytyvän sopivia vaihtoehtoja. Orkesterin ensi kauden kausikortit ovat jo myynnissä ja ensi viikolla 3.5. alkaa myös yksittäislippujen myynti. Liput kannattaa hankkia heti lipunmyynnin avauduttua, jotta varmasti saa hyvän paikan. Lippujen hinnoittelussa on huomioitu niin eläkeläiset, opiskelijat kuin työttömät. Nähdään konserteissa!