Instagram fillarikiertue ja Soitellaan-konsertit

Touko-kesäkuun vaihteessa orkesteri Lahti toteuttaa pienryhmätoimintaa kahdella uudella toimintamallilla. Torstaina 27.5. orkesterin pienryhmät tekevät polkupyörillä koko päivän kestävän konserttikiertueen ympäri Lahtea, lähikiertueen konsertit välitetään suorina konsertteina orkesterin Instagram-tilillä. Kuun vaihteessa pienryhmillä toteutetaan 20 kappaletta Soitellaan-verkkokonsertteja yhdistäen musiikillinen tervehdys ja vuorovaikutus orkesterin kausikorttiasiakkaille.

Jugendia, poppia, betonia – Lähikiertue fillareilla 27.5.

Sinfonia Lahti tekee uuden toiminnallisen avauksen torstaina 27.5. koko päivän kestävällä lähikiertueella, jonka konsertit välitetään suorina orkesterin Instagram-tilillä. Päivän aikana orkesterin pienryhmät kiertävät konsertoimassa lahtelaisissa maamerkeissä. Kiertueella on yhteensä kahdeksan konserttia (à 15 min.) tunnin välein, joista ensimmäinen alkaa klo 9 ja viimeinen klo 16. Osa konserteista on myös myöhemmin katsottavissa orkesterin IG-tilin kohokohdissa.

Konserttien lisäksi kuvataan tunnelmapaloja siirtymistä fillareilla ja kävellen sekä konserttien ennakko- ja jälkitunnelmia. Näitä rentoja tunnelmia julkaistaan IG-tarinoissa.  Päivän aikana nousevia teemoja ovat mm. hiilineutraali orkesteri, ympäristöpääkaupunki ja kulttuurikaupunki Lahti. Tapahtumapäivän jälkeen materiaalista tullaan editoimaan lyhyt koostevideo sekä kuvia somekanaville.

”Orkesterilla on ollut tapana jalkautua muutaman kerran vuodessa kaupungille soittamaan pienemmillä kokoonpanoilla. Kun tänä keväänä rajoitukset ja suositukset estivät soittamisen live-yleisölle tuli ajatus yhdistää hiilivapaa orkesteri, ympäristöpääkaupunkivuosi, fillarointi ja konsertointi lähikiertueeksi”, kiertuetta jousikvartettinsa kanssa ideoinut sellisti Antero Manninen kertoo ja jatkaa: ”Yleisö pääsee nauttimaan konsertit Instagram-livenä ja matkat taitetaan fillarilla tai kävellen. Soittajien sekaan soluttautuu kuvaaja Antti Sihlman, joka kuvaa tapahtumat ja tunnelmat, myös ne mahdolliset takahuonetoilailut, jotka eivät yleisölle normaalisti näy. Keikkapaikoiksi valikoitui lahtelaisia maamerkkejä ja luonteikkaita rakennuksia: jugendia, poppia, betonia.”

Soittajia lähikiertueella on mukana kaikista soitinryhmistä, ja ohjelmistoa on kaiken ikäisille, myös lapsille. Viranomaisrajoituksista ja -suosituksista johtuen konsertit ovat katsottavissa vain Sinfonia Lahden Instagram-tilin kautta ilman paikan päällä olevaa yleisöä. Kohteet paljastuvat vasta kulloisenkin livekonsertin alussa.  

Soitellaan-verkkokonsertit 26.5.-2.6.2021

Soitellaan-verkkokonsertit ovat niin ikään uusi toimintamalli Sinfonia Lahdelle. Muusikoiden kehittämän toimintamallin ajatuksena on kohdata yleisöä myös poikkeusaikoina, esim. tapaamisrajoitusten aikana, epämuodollisesti ja keskustelevasti verkkotekniikka käyttäen. ”Konsertin ydinajatuksena on yhdistää musiikillinen tervehdys ja vuorovaikutus vastaanottajan kanssa”, kertovat toimintamallia ideoineet kontrabasisti Sampo Lassila ja viulisti Krista Jäänsola. Uuden toimintamallin ensimmäisenä kohderyhmänä ovat Sinfonia Lahden kausikorttiasiakkaat ja heidän perheensä.

Soitellaan-verkkokonsertti on kestoltaan noin 20 minuuttia. Konsertti sisältää musiikkia ja keskustelua yhdessä muusikoiden ja kuulijoiden kesken. Yhteensä 20 konserttia järjestetään 26.5.-2.6.2021 välisenä aikana Microsoft Teams -alustalla, ja konserteissa esiintyy seitsemän orkesterin jäsenistä koostuvaa pienryhmää.