Päivitettyjä tietoja Sinfonia Lahden alkuvuoden ohjelmasta

                                                                                         

Voimassa olevien viranomaismääräyksien vuoksi Sinfonia Lahden kevätkauden ensimmäiset sinfoniakonsertit järjestetään ilman salissa olevaa yleisöä toteutettavina verkkokonsertteina.

Kevätkauden ensimmäisessä konsertissaan torstaina 14.1. orkesteri juhlistaa samalla Lahden kauden aloitusta Euroopan ympäristöpääkaupunkina 2021. Vesiteemaisen konsertin johtaa kapellimestari Emilia Hoving, ja konsertissa kuullaan Anatoli Ljadovin teos Lumottu järvi, Jean Sibeliuksen teos Aallottaret ja Uuno Klamin teos Merikuvia. Solistina konsertissa esiintyy trumpettivirtuoosi Sergei Nakariakov, jonka esiintyminen peruuntui koronapandemian vuoksi maaliskuussa 2020. Solistiteoksenaan Nakariakovilla on puolalais-venäläisen Mieczysław Weinbergin trumpettikonsertto. Konsertti on nähtävissä ja kuultavissa suorana lähetyksenä Sibeliustalosta orkesterin Youtube-kanavalla.

Tammikuun toisessa, kapellimestari Markus Lehtisen johtamassa sinfoniakonsertissa 21.1. kuullaan italialaisia bel canto -oopperahelmiä Sibelius-Akatemian oopperakoulutusohjelman nuorten laulajien esittäminä. Konsertti on myös 30-vuotisjuhlaansa viettävän orkesterin ystäväyhdistys Aplodit Orkesterille ry:n juhlakonsertti. Konsertti nauhoitetaan Sibeliustalossa ja esitetään erikseen ilmoitettavana ajankohtana.

The American Songbook -viihdekonsertit 28.1.2021 peruuntuvat

Kevään ensimmäiset viihdekonsertit ”The American Songbook” oli määrä järjestää 28.1.2021 klo 13 ja 19. Voimassa olevien matkustusrajoitusten vuoksi brittiläisten vierailutaiteilijoiden, kapellimestari Anthony Weedenin ja laulusolisti Gary Williamsin saaminen Suomeen on kuitenkin siinä määrin epävarmaa, että konsertti on päätetty perua ja niille etsitään toista, myöhemmin julkistettavaa ajankohtaa. Kyseiselle viikolle työstetään korvaavaa verkkokonserttia, jonka tiedot julkistetaan myöhemmin.

Sinfoniakonsertin 18.2.2021 pianosolisti vaihtuu

Sinfoniakonsertin 18.2.2021 pianosolistina oli määrä olla Alexander Toradze. Vierailun oli määrä olla Yhdysvalloissa asuvan Toradzen laajempaa konserttivierailujen sarjaa Euroopassa. Vallitsevan tilanteen vuoksi Toradzen matka Eurooppaan peruuntuu, ja hänen sijallaan Sinfonia Lahden solistinaan esiintyy pianisti Emil Holmström. Ylikapellimestari Dima Slobodenioukin johtaman konsertin ohjelmisto pysyy kuitenkin muuttumattomana solistivaihdoksesta huolimatta.