Puis­to­kon­sert­ti Muk­ku­lan ta­pah­tu­ma­puis­tos­sa 12.6.

Klassinen musiikki soi suvi-illassa, kun Sinfonia Lahti jalkautuu Mukkulan tapahtumapuistoon keskiviikkona 12.6.2024 kello 18. Konsertin johtaa kapellimestari Dalia Stasevska. Konserttiin on vapaa pääsy. Tapahtumapuistossa on konserttivieraille piknik-alue sekä ruokailijoiden teltta-alue.

– Puistokonserttia on toivottu pitkään ja nyt viimein se toteutuu. Puistokonsertissa orkesteri tulee lähelle kaupunkilaisia ja mikä sen parempaa kuin klassinen musiikki suvi-illassa, kertoo Sinfonia Lahden intendentti Maija Kylkilahti.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Lahden kaupunki, Sinfonia Lahti sekä Möysän Musaklubi ja Soundfest.

Puistokonsertin ohjelma

– Sinfonia Lahti tunnetaan maailmalla yhtenä ja ainoana Sibelius-orkesterina, joten ohjelmaan on koottu tunnetuimpia Sibeliuksen kappaleita, jatkaa Kylkilahti.
– Konsertti päättyy oikeutetusti Finlandiaan. Jollei Finlandiaa ole aiemmin kuullut live-orkesterin soittamana, niin nyt siihen on ainutlaatuinen mahdollisuus. Finlandian lisäksi konsertissa kuullaan Jean Sibeliuksen Karelia-sarja, Valse triste ja viides sinfonia.

Puistokonsertissa orkesteria johtaa Sinfonia Lahden ylikapellimestari Dalia Stasevska. Tapahtuman juontaa intendentti Maija Kylkilahti. Konsertti alkaa kello 18 ja kestää reilun tunnin. Konsertilla on säävaraus.

Puistokonsertissa voi nauttia piknik-eväitä tai Show & Dinner -paketista

Puistokonsertissa voi nauttia omia eväitä piknik-alueella tai Show & Dinner -paketista ruokailijoiden teltassa. Myös alaikäiset voivat ruokailla teltassa.

Show & Dinner -ruokailijoille varataan istumapaikat telttaan, josta on näkymä esiintymislavalle. Ruokailu on katettu ennen konserttia klo 16.30–18. Tarjolla on maistuva ja maltillisesti hinnoiteltu menu. Oma paikka kannattaa varmistaa pöytävarauksella. Ruokailun pöytävaraukset voi tehdä osoitteesta: moysa.fi/showdinner

Omien alkoholijuomien tuominen tapahtumapuistoon on kielletty. Alueella on A-oikeudet.

Tapahtuma-alueen portit avataan klo 16.30. Konserttiin kannattaa suunnata bussilla, pyörällä tai vaikkapa Mankelilla. LSL:n bussi nro 2 tuo aivan puiston kulmille Niemenkadulle, josta lyhyt kävelymatka Ritaniemenkadun kautta puistoon. Lähimmän Mankeli-pysäkin löydät Mukkulan kartanon läheisyydestä.

Mukkulan tapahtumapuisto sijaitsee Mukkulan kaupunginosassa, Ritaniemen kärjessä, upean Vesijärvimaiseman ympäröimänä.

Nauti konsertista myös verkkokonserttina

Konsertti on myös katsottavissa verkkokonserttina Lahden kaupungin YouTube-kanavalla. Suoratoiston jälkeen konsertti on katsottavissa 30 päivän ajan. Konsertti alkaa kohdasta 25:25.