Sellisti Tuomas Ylinen Sibelius-festivaalin kamarimusiikkikonsertissa 7.9.2019

Sellisti Tuomas Ylinen korvaa Jonathan Roozemanin Sibelius-festivaalin kamarimusiikkikonsertissa 7.9.2019
Konsertin ohjelmassa kuullaan mm. Sibeliuksen Malinconia op. 20 ja ”Kukkasarja” op. 85

Sellisti Tuomas Ylinen soittaa sellisti Jonathan Roozemanin tilalla Sinfonia Lahden 20. Sibelius-festivaalin kamarimusiikkikonsertissa Felix Krohn -salissa lauantaina 7.9.2019 klo 14. Muutoksen takana ovat aikatauluihin liittyvät syyt. Pianistina konsertissa esiintyy alkuperäisen suunnitelman mukaisesti Sinfonia Lahden residenssitaiteilijana konserttivuonna 2017–18 toiminut Ossi Tanner.

Ylinen ja Tanner esittävät konsertissa Jean Sibeliuksen teokset Malinconia op. 20, Kaksi kappaletta op. 77 (Cantique ja Devotion), Neljä kappaletta op. 78 ja Rondino op. 81 nro 2. Lisäksi Tannerin tulkintoina kuullaan Sibeliuksen soolopianoteokset Viisi kappaletta pianolle op. 85 (”Kukkasarja”) ja Nocturno op. 24 nro 8.

Nykyään Helsingin kaupunginorkesterin 1. soolosellistinä työskentelevä Tuomas Ylinen (s. 1982) nousi vuonna 2002 kansallisen sellistikartan keskipisteeksi voittamalla Turun sellokilpailut ja jatkoi menestystään vuonna 2004 sijoittumalla neljänneksi kansainvälisessä Pablo Casals -kilpailussa Kronbergissa. Ylinen esiintyy ahkerasti Suomessa ja ulkomailla myös solistina. Hän on soittanut lähes kaikissa Suomen sinfoniaorkestereista ja lisäksi Englannissa, Ranskassa, Saksassa, Ruotsissa, Etelä-Koreassa ja Arabiemiraateissa. Sinfonia Lahden solistina Ylinen esitti Prokofjevin Sinfonia Concertanten Sibeliustalon 15-vuotisjuhlakonsertissa maaliskuussa 2015. Kamarimuusikkona hän on tuttu ilmestys kesäisillä festivaaleilla, ja suomalaisten sellistien parhaimmistosta kootun Total Cello Ensemblen jäsenenä hän soittanut jo 90-luvulta lähtien. Ylinen soittaa milanolaisen Giovanni Grancinon rakentamaa selloa vuodelta 1704.