Sinfonia Lahdelta ilmestyi Prokofjevin musiikkia sisältävä levytys

Sinfonia Lahdelta on ilmestynyt venäläissäveltäjä Sergei Prokofjevin baletti- ja oopperamusiikkia sisältävä levytys. BIS-levymerkille tehdyn Super Audio -levytyksen (BIS 2301 SACD) johtaa orkesterin ylikapellimestari Dima Slobodeniouk.

Tuoreella levyllä kuultava ohjelmisto on Prokofjevin (1891–1953) harvemmin kuultua musiikkia. Levyn avausteoksena on Neljä muotokuvaa ja loppuratkaisu oopperasta Peluri. Säveltäjä teki libreton vuonna 1929 ensiesityksensä saaneeseen oopperaan libreton teki Fjodor Dostojevskin romaanin pohjalta. Levyn laajin kokonaisuus on orkesterisarja baletista Kivinen kukka. Baletti esitettiin ensi kerran Bolšoi-baletissa Moskovassa vuonna 1954, lähes vuosi säveltäjän kuoleman jälkeen. Lisäksi levyllä on yksi Prokofjevin varhaisimmista orkesteriteoksista, vuonna 1911 ensi kerran esitetty Syksyinen luonnos, joka on saanut vaikutteita säveltäjäkollega Sergei Rahmaninovin musiikillisesta tyylistä.

Sinfonia Lahden levyjen maahantuojana toimii Oy Fg-Naxos Ab, joka on avannut Suomessa asuville kuluttajille valikoimiltaan Suomen suurimman taidemusiikin äänitteiden verkkokaupan osoitteessa www.naxosdirect.fi.

Nyt ilmestyneen levyn voi tilata verkkokaupasta seuraavasta osoitteesta: https://naxosdirect.fi/items/suites-from-the-gambler-the-stone-flower-533834