Sinfonia Lahden kevätkausi 2024 täydentyy toisella elokuvaproduktiolla

Tiina Lymin ohjaama ja käsikirjoittama Myrskyluodon Maija esitetään Sibeliustalossa Sinfonia Lahden säestyksellä 2.2.2024 klo 19

Sinfonia Lahden elokuvakonsertit saavat jatkoa jo helmikuun 2. päivä, kun Sibeliustalon pääsalin valkokankaalla nähdään Tiina Lymin ohjaama ja käsikirjoittama Myrskyluodon Maija. Konsertissa Sinfonia Lahti tulkitsee kapellimestari Dalia Stasevskan johdolla Lauri Porran elokuvaan säveltämän musiikin, joka myös kuullaan itse elokuvassa orkesterin soittamana. Myös Lasse Mårtensonin säveltämä ikoninen tunnussävel vuoden 1976 Myrskyluodon Maija -televisiosarjasta kuullaan konsertissa.

Tammikuussa 19. päivä ensi-iltansa saava elokuva tuo Myrskyluodon 1800-luvun maailman modernin elokuvakerronnan keinoin tähän päivään. Ohjaaja Tiina Lymi on käsikirjoittanut elokuvan Anni Blomqvistin romaanisarjan pohjalta ja inspiroimana. Myrskyluodon Maijan päärooleissa Maijana ja Jannena nähdään Amanda Jansson ja Linus Troedsson. Jonna Järnefelt ja Tobias Zilliacus näyttelevät Maijan vanhempien roolit. Elokuvan tuottaa Solar Films.

Sinfonia Lahden kevätkauden toinen elokuvaproduktio on Star Wars – A New Hope. John Williamsin eeppiset melodiat heräävät eloon konserteissa 22. ja 23.2. yhdessä Star Wars -trilogian ensimmäisen osan kanssa.

Lipunmyynti Myrskyluodon Maija -elokuvakonserttiin alkaa pe 1.12. klo 10 Lippu.fi-myyntikanavissa.

Katso Myrskyluodon Maija -elokuvan virallinen traileri täältä

Kuva Solar Films / Antti Rastivo