Sinfonia Lahden konserttimatka Moskovaan peruuntuu

Sinfonia Lahden oli määrä esiintyä Rostropovitš-festivaalilla Moskovassa Konservatorion suuressa salissa sunnuntaina 29.3.2020, mutta konserttivierailu peruuntuu.

Festivaalijärjestäjä on perunut kaikkien Venäjän ulkopuolelta tulevien taiteilijoiden esiintymiset venäläisviranomaisten määräämien, kansainvälisen koronavirustilanteen aiheuttamien karanteenitoimenpiteiden vuoksi. Festivaali tutkii mahdollisuutta siirtää tapahtuma myöhempään ajankohtaan.

Sinfonia Lahden konsertin Moskovassa oli määrä johtaa orkesterin ylikapellimestari Dima Slobodeniouk ja solistina esiintyä norjalainen huippusellisti, Grammy-voittaja Truls Mørk. Moskovan kuuluisimpiin konserttisaleihin lukeutuvassa Konservatorion suuressa salissa järjestettävän konsertin ohjelmassa oli määrä olla Jean Sibeliuksen sinfoninen runo Satu, Edward Elgarin sellokonsertto ja Sibeliuksen viides sinfonia. Sinfonia Lahti on vieraillut Pietarissa säännöllisesti 1990-luvulta lähtien, mm. Filharmonian suuressa salissa useita kertoja ja Valkeat yöt -festivaalilla, mutta tuleva Moskovan-vierailu olisi ollut orkesterille ensimmäinen. Sinfonia Lahti olisi myös ollut ensimmäinen Rostropovitš-festivaalilla vieraileva suomalaisorkesteri.