Sinfonia Lahden konserttivuoden 2019–2020 huipentaa Beethovenin Missa solemnis

Orkesteri lähtee tulevaan konserttivuoteen uudella logolla ja visuaalisella ilmeellä

Dima Slobodenioukin neljänteen konserttivuoteen Sinfonia Lahden ylikapellimestarina sisältyvät niin orkesterin 70-vuotisjuhlat että Sibeliustalon 20-vuotisjuhlat. Beethoven-juhlavuosi 2020 yhdistyy orkesterin juhlavuoteen Slobodenioukin johtamalla esityksellä Beethovenin suurteoksesta Missa solemnis, joka kuullaan orkesterin ohjelmistossa ensi kerran. Konserttivuonna 2018–2019 orkesteri valmisteli Beethoven-juhlavuotta 2020 esittämällä säveltäjä kaikki yhdeksän sinfoniaa, ja tulevana konserttivuonna soivat pianokonsertot.

Sinfonia Lahti julkistaa samalla uudistuneen visuaalisen ilmeensä, jolla lähdetään tulevaan konserttivuoteen. Orkesterin uudesta logosta ja ilmeestä vastaa helsinkiläinen Mainostoimisto RED.

Luvassa Ahmaksen sinfonian kantaesitys ja vierailu Helsingin Musiikkitaloon

Marraskuussa Sibeliustalon kapellimestarikorokkeelle nousevat Sibelius-Akatemian maineikkaan kapellimestariluokan nuoret lupaukset Atso Almilan johtamassa konsertissa. Kantaesityksenä kuullaan itsenäisyyspäivänä lahtelaissäveltäjä Harri Ahmaksen neljäs sinfonia. Toukokuussa kuullaan Ristinkirkossa konsertti, jossa kuullaan virsiä sinfoniaorkesterille sovitettuna. Toukokuussa orkesteri Slobodenioukin johdolla myös vierailee Radion sinfoniaorkesterin kutsumana Helsingin Musiikkitalossa.

Koko perheelle suunnatuissa joulukonserteissa kuullaan ja nähdään toiveuusintana viime vuodelta rakastettu brittiläinen animaatioelokuva Lumiukko ja maaliskuussa vieraaksemme konserttiin saapuu lastenmusiikkiorkesteri Ammuu!

Myös Sukellus orkesteriin -konsertit ja kamarimusiikkisarja saavat jatkoa tulevana konserttivuonna.

Vierailijoita ovat mm. kapellimestari Dalia Stasevska, viulisti Barnabás Kelemen ja trumpetisti Sergei Nakariakov

Tulevan konserttivuoden kapellimestareista mainittakoon orkesterin oman ylikapellimestarin Dima Slobodenioukin lisäksi Dalia Stasevska, Hannu Lintu, Anja Bihlmaier ja Leonid Grin. Solisteina esiintyvät mm. orkesterin residenssitaiteilija Meta4-jousikvartetti, viulistit Elina Vähälä, Barnabás Kelemen, Baiba Skride ja Augustin Hadelich, pianistit Paavali Jumppanen ja Ossi Tanner, sellistit Marko Ylönen ja Jan-Erik Gustafsson, klarinetisti Christoffer Sundqvist ja trumpetisti Sergei Nakariakov. Kaksoisroolissa konsertin johtavat ja solistina soittavat klarinetisti Jörg Widmann ja oboisti Alexei Ogrintchouk.

Viihdekonserteissa mm. operettia, kansanmusiikkiyhtye Frigg ja Bond-sävelmiä

Lokakuussa kuullaan suosittuja operetti- ja ooppera-aarioita sisältävä konsertti solisteinaan sopraano Marika Hölttä ja tenori Jyrki Anttila. Marraskuussa ohjelmassa on uunituore konserttituotanto, jossa suosittu kansanmusiikkiyhtye Frigg esittää ohjelmistoaan sinfoniaorkesterin kanssa.

Helmikuussa sukelletaan James Bond -elokuvien musiikilliseen maailmaan laulusolisteinaan Diandra ja Geir Rönning. Huhtikuussa tehdään toiveuusintana marraskuulta 2018 Juha ”Watt” Vainion lauluille omistettu konsertti laulusolisteinaan Mari Palo ja Hannu Lehtonen.

Lasten- ja nuortenkonsertit

Lasten ja nuorten kanssa tehtävä työ on yksi orkesterin painopistealueista. Työ jatkuu myös tulevana konserttivuonna mm. koulujen kanssa yhteistyössä tehtävän kaupungin kulttuurikasvatusohjelman konserteilla ja Hei, me sävelletään! -toiminnalla.

Vierailut Verkatehtaalle jatkuvat

Sinfonia Lahti aloitti säännölliset vierailunsa Hämeenlinnan Verkatehtaalle syksyllä 2007, ja tämä toiminta jatkuu myös syksyllä 2019 kolmella konsertilla.

Ismo Alanko elokuussa ja 20. kansainvälinen Sibelius-festivaali syyskuussa

Mainittakoon myös jo aiemmin julkistetut Alankofoniaa-konsertit elokuussa. Konserteissa kuullaan läpileikkaus solistina esiintyvän Ismo Alangon tuotannosta. Aiemmin julkaistu on myös 20. kansainvälinen Sibelius-festivaali Sibeliustalossa 5.–8.9.2019 orkesterin ylikapellimestarin Dima Slobodenioukin toimiessa tapahtuman taiteellisena johtajana. Slobodeniouk johtaa kaksi Sinfonia Lahden konserttia, ja festivaalilla vierailee vahvan Sibelius-historian omaava Tukholman kuninkaallinen filharmoninen orkesteri tanskalaiskapellimestari Thomas Dausgaard. Juhlafestivaalin avauskonsertissa Sinfonia Lahti esittää Slobodenioukin johdolla Kullervon, ja lauantain orkesterin tähtisolistina on sopraano Karita Mattila. Lisäksi festivaalilla on kamarimusiikkia ja muuta Sibelius-aiheista ohjelmaa.

Tuleviin konsertteihin voit tutustua konserttikalenteristamme.

Kertalippujen myynti muihin konsertteihin alkaa ma 6.5.2019 Lippupisteen lippukaupoissa ja Sibeliustalon lipunmyynnissä.
Kausikortit ovat myynnissä 4.4.-12.9.2019.