Sinfonia Lahti avaa kevätkauden 2024 wieniläismusiikin konserteilla

Wienin uusivuosi operetin pyörteissä -konsertit johtaa Atso Almila, ja solisteina loistavat Reetta Haavisto ja Waltteri Torikka.

Sinfonia Lahti avaa uuden vuoden sekä kevään konserttikauden konserttilisäyksellä. Wieniläismusiikin sävelet soivat Sibeliustalossa perjantaina 12.1.2024 klo 13 ja 18. Wienin uusivuosi operetin pyörteissä -konsertit johtaa aina yhtä hurmaava Atso Almila, ja laulusolisteina esiintyvät upeat Reetta Haavisto ja Waltteri Torikka. Ohjelmassa kuullaan mm. aarioita opereteista Mustalaisruhtinar ja Iloinen leski.

Kapellimestari, säveltäjä Atso Almila on toiminut syyskaudesta 2007 alkaen Kuopion kaupunginorkesterin 2. kapellimestarina. Almila on vieraillut säännöllisesti Suomen oopperayhdistyksissä, Kansallisoopperassa sekä sinfoniaorkestereissa. Ulkomaiset vierailut ovat tapahtuneet Ruotsiin, Sveitsiin ja Kiinaan. Elokuusta 2013 lähtien hän on toiminut Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kapellimestari- ja orkesterikoulutuksen professorina.

Sopraano Reetta Haavisto on valmistunut Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksesta oopperalaulaja Irja Aurooran opissa. Menestystä hänelle on tullut niin laulukilpailuissa kuin lied-musiikissa: Lappeenrannan laulukilpailun erikoispalkinto, Kangasniemen laulukilpailun jaettu 3. sija, Kokkola Lied-kilpailujen nuorten sarjan voitto, Poleeni Lied-kilpailun voitto ja Gut Immling laulukilpailun Lied-palkinto. Haavisto nähdään ensi keväänä Suomen kansallisoopperan uuden Ring-tuotannon pääteoksessa Jumalten tuho, Gutrunen roolissa. Viimeksi Haavistoa on nähty oopperan Turandotissa Liùn roolissa sekä Minna Lindgrenin kirjoittamassa oopperassa Covid fan tutte.

Baritoni Waltteri Torikka on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä sukupolvensa kysytyimmistä oopperalaulajista Suomessa. Torikka tunnetaan laaja-alaisesta ohjelmistostaan sekä muuntautumiskyvystään, ja hän on kotonaan niin konserttisaleissa kuin oopperaestradeillakin. Uran aikana Torikalle on myönnetty jo lukuisia palkintoja: HSBC laureates -palkinto Aix-en-Provencen festivaalilla vuonna 2009, merkittävä Martti Talvela -palkinto 2013 sekä Pro Musica -säätiön vuoden nuori muusikko -palkinto 2014. Torikka on myös Lappeenrannan laulukilpailujen miestensarjan voittaja 2010. Kesällä 2023 Torikka loisti Savonlinnan oopperajuhlilla Taikahuilun Papagenona. Myöhemmin syksyllä kalenterissa on vierailut mm. Turun filharmonisen orkesterin ja Lappeenrannan kaupunginorkesterin solistina.

Täydennä iltakonsertissa konserttielämys Show & Dinner -paketilla, joka sisältää konserttilipun lisäksi herkullisen buffet-ruokailun ja naulakkomaksun. Ruokailu alkaa klo 16 Ravintola Lastussa.

Menu

Kylmäsavulohimoussea ja palttoonappeja L
Tapaskasviksia Veg, G
Raikasta vihersalaattia ja sitruunavinegretteä Veg,G
Pestoa, perunaa ja herkkusieniä Veg,G
Brietä, pähkinää ja hunajaa L,G
Ylikypsää härkää ja tummaa mustaherukkakastiketta M,G
Härkäpapu-kasvispaistosta Veg,G
Timjamiperunoita Veg,G
Paahdettuja porkkanoita Veg,G
Suklaata ja vadelmaa L

Tiedustelut Sibeliustalon ravintolan myyntipalvelusta: sibeliustalo@restel.fi, puh. 020 762 4864.

OSTA LIPUT LIPPU.FI-MYYNTIKANAVISTA