SINFONIA LAHTI JA LÄHITAPIOLA VELLAMO JATKAVAT YHTEISTYÖTÄ

LähiTapiola Vellamo on ollut Sinfonia Lahden Sinfonisesti yhdessä -joukkueen jäsen viisi vuotta ja yhteistyö jatkuu tulevina kausina.

LähiTapiola Vellamon tuen avulla orkesteri on pystynyt toteuttamaan hankkeita, joihin omat resurssit eivät olisi riittäneet. Vastavuoroisesti LähiTapiola Vellamo on päässyt tarjoamaan Sinfonia Lahden korkealaatuisia nimikkokonsertteja omille sidosryhmilleen sekä henkilöstölleen.

Kulttuurin tukeminen on osa LähiTapiolan yritysvastuuta. Kulttuurikumppanuudet nähdään sitoutumisena laatuun ja jatkuvuuteen. Niiden lisäarvo rakentuu yhteisöllisyydelle ja sosiaalisuudelle, ja kulttuuri toimii sille erinomaisena alustana. ”Kulttuuri eri muodoissaan edistää ihmisten hyvinvointia ja tästä syystä jokaisella tulisi olla mahdollisuus nauttia kulttuuritarjonnasta mahdollisimman laajasti”, toteaa Johanna Siiropää LähiTapiolasta.  

LähiTapiola Vellamon kauden ensimmäinen nimikkokonsertti sijoittuu marraskuulle. Sibeliustalossa 23.11. kuullaan rakastetuimpia Toni Edelmannin kappaleita Vaiheet-albumilta sinfoniaorkesterille sovitettuna. Sinfonia Lahden ja Samuli Edelmannin kanssa lavalle nousevat suomalaismuusikoiden todellinen dream team: Jukka Perko, Leri Leskinen ja Matti Paatelma.

Santo Serafin -arvoviulu soi Sinfonia Lahden konserteissa 

LähiTapiola on antanut omistamansa, Venetsiassa noin vuonna 1740 rakennetun Santo Serafin -arvoviulun Sinfonia Lahden käyttöön. Soitinta soittaa orkesterin konserttimestari Mikaela Palmu. Hankinta on osa LähiTapiolan työtä kulttuurin tukemiseksi. Viulun omistaa LähiTapiola keskinäinen vakuutusyhtiö Espoosta.

Konserttimestarin tehtävään kuuluu monesti myös sooloja ja näiden kantavuuteen soitin vaikuttaa erityisen paljon. ”Orkesteri ei pysty itsenäisesti tällaisia arvosoittimia hankkimaan, joten on upeaa, että paikallinen yritys on sen meille halunnut tarjota yhteistyön merkeissä”, Kylkilahti jatkaa.

Lisätietoja

Maija Kylkilahti, intendentti
Sinfonia Lahti
0505184486

Johanna Siiropää, hallintojohtaja                                                  
LähiTapiola Vellamo                                                                          
puh. 040 828 3742