Sinfonia Lahti jalkautuu pienryhminä palvelutalojen pihoille

Palvelutalojen asukkaat Lahdessa, Nastolassa ja Hollolassa pääsevät tällä viikolla nauttimaan pihakonserteista, kun Sinfonia Lahden muusikot jalkautuvat 18.-21.8. pienryhmissä palvelutaloihin. Pienryhmät esiintyvät palvelutalon pihoilla ja asukkaat saavat nauttia livekonsertista parvekkeiden kautta tai rajoitusten mukaisesti mahdollisuuksien mukaan ulkona.

Kahdeksan yhtyettä konsertoi yhteensä 14 kertaa eri pihoilla, mm. Palvelutalo Linnunlaulussa, Kaarlaaksokodissa, Lahden Dila-kotien ja Lahden vanhusten asuntosäätiön pihoissa. Esitykset on suunnattu ainoastaan palvelutalojen asukkaiden iloksi. Konserteista löytyy ohjelmaa klassisesta kevyempään. Konserttien ohjelmistossa on musiikkia Purcellista Vivaldiin, Beethovenista Bartokiin sekä Merikannosta kansanlauluihin, ja esitysten kesto on n. 20-30 min.

”Palvelutalokonsertit ovat aina mieluisia, tuntuu ihanalta viedä musiikkia yleisölle, joka ei välttämättä muuten pääse konsertteihimme. Viime toukokuiset pihakonsertit olivat erityisen mieleenpainuvia: palvelutalojen asukkaat olivat olleet viikkoja ilman vierailijoita emmekä me muusikotkaan olleet esiintyneet live-yleisölle maaliskuun lopun jälkeen. Tunnelma konserteissa oli iloinen, lämmin, ja vuorovaikutus meidän soittajien ja yleisön välissä oli kuin käsin kosketeltavissa”, kuvailee kokemustaan orkesterimme klarinetisti Nora Niskanen.

Konsertit ovat orkesterin pienryhmätoimintaa ja jatkumoa Sinfonia Lahden keväisille palvelutalojen pihakonserteille, joita järjestettiin koronakaranteenin aikana palvelutalojen asukkaiden iloksi. ”Meillä Linnunlaulussa oli ilo ylimmillään, kun koronaeristyksen keskelle saimme Sinfonia Lahden puhallinryhmän vieraaksemme. Pääsimme konsertin myötä jälleen takaisin lähemmäksi normaalia, josta korona meidät siirsi pois maaliskuussa. Tästä konsertista saimme todella paljon iloa arkeemme ja uskoa tulevaan. Vanhusten mukaantulo konserttiin on meillä hyvin luontevaa, osan avustimme pihalle, osa kuunteli parvekkeelta ja osa omissa huoneissaan.” muisteli Palvelukeskus Linnunlaulusta Sari Rantanen keväistä konserttia.

Pienryhmätoiminta on osa Sinfonia Lahden perustoimintaa, jonka tavoitteena on tarjota konserttielämyksiä ihmisille, joiden on ollut hankala päästä seuraamaan orkesterin konsertteja Sibeliustalossa. Toiminnan muita kohteita ovat olleet mm. erilaiset julkiset tilat, joissa esiintyminen tekee vuoropuhelun kaupunkilaisten ja orkesterin muusikoiden välillä helpommaksi normaaliin suuren orkesterin konserttitilanteeseen verrattuna.

Esitykset