Sinfonia Lahti jalkautuu tällä viikolla pienryhminä palvelutalojen pihoille

Lahtelaisten palvelutalojen asukkaat pääsevät tällä viikolla nauttimaan pihakonserteista, kun Sinfonia Lahden muusikot jalkautuvat 26.-28.5. pienryhmissä palvelutaloihin. Pienryhmät esiintyvät palvelutalon pihoilla ja asukkaat saavat nauttia livekonsertista parvekkeiden kautta tai rajoitusten mukaisesti mahdollisuuksien mukaan ulkona.

Kuusi eri pienryhmää esiintyy Jalkarannan, Kärpäsen ja Mukkulan palvelutalon sekä Lepolankodin, Lehtiojan palvelukeskuksen ja Nastolassa Linnunlaulun palvelutalojen pihoilla.  Esitykset on suunnattu ainoastaan palvelutalojen asukkaiden iloksi. Konserteista löytyy ohjelmaa klassisesta kevyempään. Konserttien ohjelmistossa on musiikkia Purcellista Vivaldiin, Beethovenista Bartokiin sekä Merikannosta kansanlauluihin, ja esitysten kesto on n. 20-30 min.

”Palvelutalomme mahdollistaa pihakonsertin erittäin hyvin. Osa asukkaista voi seurata ohjelmaa omalta parvekkeelta ja osa voi tulla pihalle hoitajien saattamana. Tällainen musiikkikokemus kantaa asukkaita ja henkilökuntaa pitkään! Ilo, nautinto ja muistot!” toteaa Lehtiojan palvelukeskuksen asukasohjaaja Anne Ala-Nikula ja jatkaa ”Sinfonia Lahden pihakonsertti palvelutalossa on todella upea tapa tuoda kulttuuria, ja tässä tapauksessa musiikkia, ammattimaisella tasolla ikäihmisille. Orkesteri on muutenkin erinomaisella tavalla huomioinut lahtelaiset ikäihmiset näin korona-aikana esim. Kevyemmän sortin kotikonsertilla. Olemme todella kiitollisia ja pidämme yhteistyötä Sinfonia Lahden kanssa erittäin hyvänä.”

Pihakonsertit ovat jatkumoa Sinfonia Lahden keväisille kiertueille, joita orkesteri on normaalisti toukokuussa järjestänyt. Tuolloin Sinfonia Lahden pienryhmät ovat vierailleet mm. sairaaloissa, palvelutaloissa sekä myös jalkautunut kaupungille mm. kahviloihin, ravintoloihin ja kirjastoihin.

Pienryhmätoiminta on osa Sinfonia Lahden perustoimintaa, jonka tavoitteena on tarjota konserttielämyksiä ihmisille, joiden on ollut hankala päästä seuraamaan orkesterin konsertteja Sibeliustalossa. Toiminnan muita kohteita ovat olleet mm. erilaiset julkiset tilat, joissa esiintyminen tekee vuoropuhelun kaupunkilaisten ja orkesterin muusikoiden välillä helpommaksi normaaliin suuren orkesterin konserttitilanteeseen verrattuna.