Sinfonia Lahti jalkautuu tällä viikolla yhtyeinä päiväkoteihin, verkossa julkaistaan Dalian Mixtape#1-kokonaisuus

Sinfonia Lahden muusikot ovat muodostaneet riveistään pieniä yhtyeitä, pienryhmiä, ja valmistaneet ohjelmistoa lahtelaisiin päiväkoteihin.

Konsertteja järjestetään ajanjaksolla 11.-18.3. yhteensä 38 konserttia. Kokoonpanot vaihtelevat duosta pieneen jousiorkesteriin, ja ohjelmassa on draamallista lastenkonserttia, satukonsertteja, perinteistä lastenmusiikkia ja klassisempaa ohjelmaa. Suuresta kiinnostuksesta pienryhmätoimintaamme kohtaan kertovat monilta tahoilta tulleet konserttipyynnöt.

Pienryhmätoiminta on osa Sinfonia Lahden perustoimintaa, jonka tavoitteena on tarjota konserttielämyksiä ihmisille, joiden on hankala päästä seuraamaan orkesterin konsertteja Sibeliustalossa. Toiminnan muita kohteita ovat olleet mm. erilaiset julkiset tilat, joissa esiintyminen tekee vuoropuhelun kaupunkilaisten ja orkesterin muusikoiden välillä helpommaksi normaaliin suuren orkesterin konserttitilanteeseen verrattuna.

Tällä viikolla, torstaina 17.3.2022, julkistetaan verkkokonserttina Dalian Mixtape#1-konserttikokonaisuus, joka peruuntui tammikuussa yleisötilaisuutena koronarajoitusten takia. Dalian Mixtape 1# on uudenlainen konserttisarja jossa Dalia vie meidät musiikilliselle matkalle lempimusiikkinsa pariin. Sarja on saanut innoituksensa kokoelmakaseteista, soittolistoista ja hip-hop kulttuurista tutuista mixtapeista. Konsertissa kuullaan rinnakkain nykymusiikkia niin etabloituneilta kuin uusiltakin säveltäjiltä. Konsertti alkaa Steve Reichin Clapping Musicilla. Se on kuin musiikillinen korrelaatio taputuksille jonka yleisö antaa ennen esitystä, näin musiikillinen matka voi alkaa. Sen jälkeen kuullaan Arvo Pärtin sävellyksen Tabula Rasa – tyhjä taulu. Läpi konsertin kappaleiden keskinäiset suhteet kutsuvat eri tavoin pysähtymään, hengittämään ja kuuntelemaan ympäristöämme. Luonnon vahva läsnäolo on jokaisessa kappaleessa ja teokset antavat tilaa kokemuksille ja havainnoille. Lopuksi ilta hämärtyy, jossain kaukana soi ukkonen.