Sinfonia Lahti konsertoi Pietarin Filharmonian suuressa salissa 12.10.2018

Sinfonia Lahti konsertoi Pietarin Filharmonian suuressa salissa 12.10.2018

Sinfonia Lahti konsertoi perjantaina 12.10.2018 Pietarin Filharmonian suuressa salissa ylikapellimestarinsa Dima Slobodenioukin johdolla. Viulusolistina esiintyy pietarilaislähtöinen, mm. kansainvälisen Paganini-viulukilpailun kilpailun voittanut Ilja Gringolts. Illan ohjelmassa on Sibeliuksen Kevätlaulun lisäksi Prokofjevin viulukonsertto nro 2 ja Beethovenin viides sinfonia ”Kohtalonsinfonia”.

Orkesteri on esiintynyt Pietarissa vuodesta 1995 lähtien säännöllisesti ja edellinen vierailu Pietarin Filharmonian suuressa salissa oli Dima Slobodenioukin johdolla viime vuonna. Vierailun läksiäiskonsertti ”Matkalla Pietariin” on Sibeliustalossa torstaina 11.10.2018 klo 19. Konsertin sisältö on muuten sama kuin Pietarissa, mutta Sibeliuksen Kevätlaulun sijaan avausnumerona kuullaan Sebastian Fagerlundin teos Isola.

Lahden kaupunginhallitus tutustuu pietarilaisiin yhteistyömahdollisuuksiin

Kaupunginhallituksen vierailun teemoina ovat ympäristöasiat, sekä matkailu- ja yliopistoyhteistyö. Kaupunginhallitus vierailee muun muassa Suomen Pietarin pääkonsulaatissa sekä tutustuu Fazerin ja Peikon paikallisiin toimipisteisiin.

Lahti on vuodesta 2008 lähtien ollut Helsingin ja Kotkan kanssa mukana Helsinki-keskuksessa, joka on kaupunkien yhteinen edustusto Pietarissa. Helsinki-keskus toimii Lahden yhteyskanavana Pietarin hallintoon, edistää elinkeinopoliittisia intressejä sekä aluemarkkinointia ja matkailua Lahden alueelle. Lahden kaupunginhallitus tutustuu myös Helsinki-keskuksen toimintaan ja muihin Pietarin Suomi-talon toimijoihin.

Lahden kaupungin mediatilaisuudessa Suomi-talossa esitellään Euroopan vihreä pääkaupunki EGCA2021 -kilpailu sekä nostetaan esille Sinfonia Lahden kansainvälinen toiminta.

Suomalais-venäläinen kulttuurifoorumi Lahteen 2020

Savonlinnassa syyskuussa 2018 pidetyssä XIX Suomalais-venäläisessä kulttuurifoorumissa päätettiin, että seuraava foorumi Suomessa järjestetään Lahdessa vuonna 2020. Foorumi pidetään joka toinen vuosi Suomessa ja joka toinen vuosi Venäjällä. Ensi vuonna foorumin paikkana on Tula. Savonlinnassa foorumiin osallistui noin 350 suomalaista ja venäläistä kulttuuritoimijaa.