Sinfonia Lahti kutsuu mukaan joukkueeseensa hiihtämään Virtual Finlandian

Koronaepidemian alkumetreillä keväällä 2020 Sinfonia Lahti toteutti Sibeliuksen Finlandiasta yli 60 muusikon kodeissaan tekemistään yksittäisistä nauhoituksista koostetun videotallenteen, joka keräsi runsaasti huomiota niin Suomessa kuin ulkomailla. Keväällä 2021 orkesteri jatkaa Finlandia-teemalla osallistuen työyhteisönä Virtual Finlandia-hiihtoon. Orkesteri kutsuu myös kaikki musiikin ja liikunnan ystävät osallistumaan tapahtumaan orkesterin nimeä (”Sinfonia Lahti”) kantavassa hiihtojoukkueessaan. Myös orkesterin ylikapellimestari Dima Slobodeniouk, päävierailija Anja Bihlmaier ja tuleva ylikapellimestari Dalia Stasevska ovat orkesterin joukkueessa mukana.

Orkesteri haluaa hiihtotempauksellaan edistää henkilökuntansa työhyvinvointia. Hiilineutraali Sinfonia Lahti -hankkeensa hengessä orkesteri haluaa myös muistuttaa kotikaupunkinsa, Euroopan tämänhetkisen ympäristöpääkaupungin loistavista luontoliikuntamahdollisuuksista ja ilmastonmuutosta torjuvasta työstä, jotta runsaslumiset talvet olisivat koettavissa myös tulevina vuosina. Tapahtuma on käynnissä 14.3.2021 asti. Ilmoittaudu tästä mukaan!

Hiihtotempaukseen voi osallistua myös sosiaalisessa mediassa jakamalla kuvamateriaalia hiihtosuorituksesta aihetunnisteilla #SKIfonia ja #VirtualFinlandia sekä merkitsemällä Sinfonia Lahti kuvaan. Kuvamateriaalia jaetaan edelleen Sinfonia Lahden sosiaalisen median tileillä.

Erilaiset verkkoon tuotetut sisällöt ovat olleet merkittävässä roolissa Sinfonia Lahden toiminnassa koronaepidemian keskeytettyä orkesterin normaalin konserttitoiminnan.  Orkesterin tuottamat verkkosisällöt ovat saavuttaneet kaikkiaan jo n. 800.000 katselukertaa. Suurimman yksittäisen katsojamäärän Sinfonia Lahden kevään verkkotuotannoista on saavuttanut huhtikuussa 2020 julkaistu äänitys Sibeliuksen Finlandiasta, jossa orkesterin muusikot nauhoittivat ääniraidat kukin kotonaan matkapuhelimillaan. Orkesterin eri sosiaalisen median alustoilla julkistettu Finlandia-äänitys oli kerännyt tammikuun 2021 puoliväliin mennessä kahtena versiona (toisessa mukana Laulupuu-kuoro) yhteensä yli 365.000 katselukertaa.

Sinfonia Lahden muusikot Hannaliisa Pitkäpaasi, Anna Rinta-Rahko ja Katariina Ruokonen valmistautuvat Virtual Finlandia-hiihtosuoritukseen