Slobodeniouk jatkaa Sinfonia Lahden ylikapellimestarina

[button link=”https://www.sinfonialahti.fi/wp-content/uploads/2018/04/Slobodeniouk_Dima-1.jpg” color=”silver” newwindow=”yes”] Dima Slobodeniouk_Lataa kuva[/button]
Slobodeniouk jatkaa Sinfonia Lahden ylikapellimestarina

Liikunta- ja kulttuurilautakunta hyväksyi jatkokauteen johtaneen sopimuksen 25.4.2018.

Dima Slobodenioukin työ Sinfonia Lahden (Lahden kaupunginorkesteri) ylikapellimestarina jatkuu kevätkauden 2019 lopussa päättyvän sopimuskauden jälkeen. Lahden kaupungin liikunta- ja kulttuurilautakunta hyväksyi kokouksessaan 25.4.2018 Slobodeniouk kanssa neuvotellun sopimuksen jatkokaudelle.

Jatkokauden sopimus alkaa 1.8.2019 ja päättyy 31.7.2021. Sopimus noudattelee keskeisiltä osiltaan nyt voimassa olemassa olevaa sopimusta. Slobodeniouk johtaa Lahdessa keskimäärin kahdeksan viikkoa vuodessa. Toimenkuva sisältää edelleen myös orkesterin kansainvälisen Sibelius-festivaalin taiteellisen johtajan tehtävät.

Slobodeniouk on toiminut Sinfonia Lahden ylikapellimestarina ja Sibelius-festivaalin taiteellisena johtajana syyskauden 2016 alusta lähtien. Hänen ohjelmisto- ja taiteilijavalintansa ovat keränneet runsaasti kiitosta. Sinfonia Lahden levytys (BIS), jossa Slobodeniouk johtaa Kalevi Ahon fagottikonserton, sai huhtikuussa 2018 arvovaltaisen BBC Music Magazine Awardin.

Slobodeniouk toimii myös Galician sinfoniaorkesterin musiikillisena johtajana ja hänen kansainvälinen uransa edistyy vahvasti. Kuluvan konserttivuoden aikana hän on debytoinut menestyksekkäästi muun muassa Berliinin filharmonikkojen, Baijerin radion sinfoniaorkesterin ja Sydneyn sinfoniaorkesterin johtajana.

Kuluvalla viikolla Slobodeniouk johtaa Sinfonia Lahtea Hämeenlinnassa (25.4.) ja Lahdessa (26.4.).

Slobodeniouk iloitsee yhteistyön jatkumisesta

Kapellimestari Dima Slobodeniouk on tyytyväinen nyt tehtyyn sopimukseen ja odottaa myös jatkossa uusia kohtaamisia lahtelaisyleisön kanssa. ”Olen todella iloinen, että yhteistyö Sinfonia Lahden kanssa jatkuu, ja pääsemme yhä enemmän kehittämään lahtelaisten omaa orkesteria”, Slobodeniouk kuvailee ja jatkaa: ”Kaksi ensimmäistä vuotta ovat menneet todella vauhdikkaasti, ja nyt kun olemme päässeet hyvin eteenpäin uusien suunnitelmien kanssa, tuntuu hyvin luontevalta jatkaa yhteistyötä.”

Sinfonia Lahden intendentti Teemu Kirjonen iloitsee Slobodenioukin kanssa tehtävän työn jatkumisesta. ”Odotukset Vänskän, Sarasteen ja Kamun menestyksekkäiden kapellimestarikausien jälkeen olivat Slobodenioukin kautta kohtaan hyvin korkealla, ja nämä ovat täyttyneet kirkkaasti”, Kirjonen toteaa. ”Slobodeniouk on saanut laajasti ja hyvin monesta suunnasta kiitosta työstään, ja nyt neuvoteltu jatkokausi turvaa erinomaisesti orkesterin taiteelliset kehitysnäkymät useaksi vuodeksi eteenpäin”, Kirjonen summaa.

Orkesterin muusikoita edustavan valtuuskunnan puheenjohtaja Eero Munter on niin ikään hyvillään tehdystä sopimuksesta. ”Olemme käyneet valtuuskunnassa keskusteluja ylikapellimestarin jatkosopimuksesta ja olemme erittäin tyytyväisiä ja onnellisia nyt tehtävästä sopimuksesta”, Munter kuvailee ja jatkaa: ”Työskentely Slobodenioukin kanssa on ollut inspiroivaa ja orkesteria monessa suhteessa kehittävää. Myös hänen mukanaan tulleet uudet tuulet ovat saaneet sekä orkesterin että yleisön vankkumattoman hyväksynnän.”

Lahden kaupungin sivistysjohtaja Tiina Granqvist korostaa Slobodenioukin roolia kaupunkilaisten kohtaamisessa. ”Paitsi että Dima Slobodeniouk on tarjonnut johtamissaan konserteissa kerta toisensa jälkeen upeita musiikillisia elämyksiä, on hän osaltaan tuonut Sinfonia Lahtea entistä lähemmäs kaupunkilaisia. Slobodenioukin välitön tyyli kertoa kuullusta musiikista eri tilanteissa madaltaa luontevasti kynnystä esittäjien ja kuulijoiden välillä”, Granqvist toteaa ja jatkaa: ”Sinfonia Lahden korkealla taiteellisella profiililla tekemä työ yhtenä Lahden kaupungin tärkeänä vetovoimatekijänä on sujunut Slobodenioukin luotsaamana erinomaisesti, ja on upeaa, että tämä yhteistyö saa nyt jatkoa.”

Dima Slobodeniouk

Dima Slobodeniouk on toiminut syksystä 2016 lähtien Sinfonia Lahden ylikapellimestarina ja orkesterin Sibelius-festivaalin taiteellisena johtajana, ja hän on myös toiminut Galician sinfoniaorkesterin musiikillisena johtajan syyskuusta 2013 lähtien.

Slobodeniouk yhdistää venäläiset juurensa Suomessa viettämiinsä opiskeluvuosiin. Hyödyntäen kummankin maan musiikillisia vahvuuksia hän esiintyy säännöllisesti konserttiareenoilla ympäri maailman. Kuluvan konserttivuoden aikana hän debytoi menestyksekkäästi Berliinin filharmonikkojen, Baijerin radion sinfoniaorkesterin ja Sydneyn sinfoniaorkesterin johtajana. Hän palaa johtamaan Leipzigin Gewandhausorchesteria, ja tekee tämän jälkeen debyyttinsä Tanglewoodin musiikkifestivaalilla Bostonin sinfoniaorkesterin kanssa. Konserttivuoden 2018–19 kohokohtiin kuuluvat debyytit Wienin radion sinfoniaorkesterin (ORF) kanssa Musikvereinissa, Kuninkaallisen Concertgebouw-orkesterin kanssa Amsterdamissa, Rotterdamin filharmonikkojen kanssa ja Baijerin valtionorkesterin kanssa Münchenissä. Eri mantereilla Slobodeniouk esiintyy ensi kerran mm. NHK-sinfoniaorkesterin (Tokio), Soulin filharmonikkojen ja Minnesotan orkesterin kanssa. Hän palaa johtamaan mm. WDR-sinfoniaorkesteria (Köln) ja Dresdenin filharmonikkona.

Sinfonia Lahden levytys (BIS), jossa Slobodeniouk johtaa Kalevi Ahon fagottikonserton, sai vuonna 2018 arvovaltaisen BBC Music Magazine Awardin. Slobodenioukin johtamat levytykset sisältävät mm. Lotta Wennäkosken teoksia Radion sinfoniaorkesterin kanssa (Ondine) ja Sebastian Fagerlundin teoksia Göteborgin sinfonikkojen kanssa (BIS).

Lisätietoja:
Lahden kaupunki, Lahden kaupunginorkesteri – Sinfonia Lahti
Teemu Kirjonen, intendentti, puh. 03 814 4452
https://www.sinfonialahti.fi

Kuvapyynnöt:
Taina Räty, markkinointipäällikkö, puh. 03 814 4459

Slobodenioukin haastattelupyynnöt:
Maija Kylkilahti, apulaisintendentti, puh. 050 518 4486

SINFONISESTI YHDESSÄ 2018
Mediatalo ESA, Mainostoimisto MBE, Osuuskauppa Hämeenmaa, Polttimo Oy, Stala-Yhtiöt ja Aplodit Orkesterille ry