Suomen suurin trumpettiyhtye soittaa Lahdessa

Kun Sinfonia Lahden entinen trumpetisti, Ari Heinonen, lähti ideoimaan Suomen suurinta trumpettiyhtyettä hän ei arvannut miten suureksi orkesteri lopulta muodostuisi. Idea oli koeponnistettu Kymi Sinfonietan pre-konsertissa, jossa trumpettioppilaiden lisäksi soittamaan innostuivat myös orkesterin omat trumpetistit ja jopa konsertin solisti, venezuelalainen Pacho Flores.

”Juttelimme lahtelaisten opettajakollegoiden Tomi Nietulan ja Seppo Pohjoisahon kanssa samanlaisen tapahtuman järjestämisestä Lahteen, koska oppilaille olisi inspiroivaa kuulla hienoa solistia ja orkesteria upeassa akustiikassa. Samalla jokainen saisi mukavan esiintymiskokemuksen ja tähtäimen omalle harjoittelulleen”, Heinonen kertoo. Trumpettipiirit ovat pienet ja tiiviit, joten idea lähti leviämään nopeasti. ”Lyhyessä ajassa tutut opettajakollegat olivat innolla tulossa oppilaineen sekä esiintymään että kuuntelemaan orkesterin konserttia”, hän jatkaa. Konsertti oli tarkoitus järjestää vuoden 2020 keväällä, mutta korona sotki suunnitelmat ja konsertti piti peruuttaa.

”Onneksi Sinfonia Lahden vt. intendentti Maija Kylkilahti soitti ja tiedusteli mahdollisuutta järjestää preludi uudelleen. Nopea soitto eteenpäin kollegoille ja olimme taas mukana tekemässä jotain suurta”, Heinonen toteaa.

Torstaina 17.11. ennen Sinfonia Lahden konserttia kuultava trumpettipreludi tuo yhteen oppilaita kuudesta eri musiikkioppilaitoksesta. Mukana ovat Riihimäen, Heinolan, Itä-Helsingin, Pohjois-Kymen ja Lahden Musiikkiopistot sekä Lahden Konservatorio. Preludin yhteisesityksessä esiintyy n. 90 soittajaa, suurin koskaan Suomessa esiintynyt trumpettiyhtye! ”Kukaan ei ole halunnut jäädä tästä paitsi. Elämys kaikille mukanaolijoille sekä kuulijoille”, Heinonen kertoo.

Trumpettiyhtye esittää Duke Ellingtonin kappaleen Things Ain’t What They Used To Be. Preludin jälkeen pääsee jatkamaan saman aiheen parissa Sinfonia Lahden konsertissa, jonka solistina on orkesterin oma trumpetin äänenjohtaja, ukrainalainen Bogdan Dekhtyaruk. Hän soittaa J.N.Hummelin Trumpettikonserton.

Klassikkoaineksia -konsertti
to 17.11. klo 19 Sibeliustalo
Preludi klo 18.30 Metsähallissa

Lisätietoja

Ari Heinonen
Pohjois-Kymen Musiikkiopiston
trumpetinsoiton lehtori
0400902922

ari.heinonen@pkmo.fi

Lisätietoja antaa myös

Marianne Mokkala-Räty
Sinfonia Lahden markkinointi-ja viestintäpäällikkö
044 482 6846
marianne.mokkalaraty@lahti.fi