Syksyn konserttien lipunmyynti käynnistyy torstaina 27.8.2020

Lipunmyynti Sinfonia Lahden syksyn konsertteihin Sibeliustalossa käynnistyy torstaina 27.8.2020 Lippupisteen kanavissa. Konsertointi Sibeliustalon Pääsalissa aloitetaan lokakuussa salin remontin valmistuttua.

Normaalista käytännöstään poiketen Sinfonia Lahti julkisti kesäkuussa vain syyskautensa ohjelman, ja syyskaudelle myydään vain kertalippuja. Kevään kausikorttipaikat siirtyvät automaattisesti kevätkaudelle 2021. Aiemmin tiedotetusta poiketen orkesterin syksyn ensimmäinen sinfoniakonsertti Sibeliustalon Pääsalissa on torstaina 8.10.2020 (ei pe 9.10.). Konsertin johtaa aiemmin ilmoitetun Giordano Bellincampin sijaan kapellimestari József Hárs. Myöskin aiemmasta tiedosta poiketen, Sibelius-festivaalin taimitarha -konsertti torstaina 17.9.2020 järjestetään Felix Krohn -salin sijaan Sibeliustalon Metsähallissa.

Orkesteri on työstänyt konserttijärjestelynsä korona-ajan rajoitukset ja turvamääräykset huomioon ottaen yhdessä KOKO Lahti Oy:n henkilökunnan ja Päijät-Hämeen alueen tartuntatautiviranomaisten kanssa. Noudatamme huolellisesti virallisia mm. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) antamia ohjeita ja määräyksiä yleisön ja henkilökunnan turvallisuuden takaamiseksi. Sibeliustalon Pääsalissa käytössä on vain noin joka kolmas istuin, lisäksi orkesterilla on käytössään laajennettu lava, jolloin myynnissä on vain noin 400 lippua/konsertti. Orkesteri pidättää edelleen oikeuden konserttien ohjelmisto- ja ajankohtamuutoksiin, mikäli viranomaisten asettamat rajoitukset jatkuvat ja koronaviruksen tartuntatilanne sitä edellyttävät. Tarkat turvallisuusohjeet konsertteihin löytyvät Sibeliustalon verkkosivuilta www.sibeliustalo.fi, ja mahdollisista konserttien järjestämiseen liittyvistä muutoksista tiedotetaan mm. orkesterin verkkosivuilla.

Sinfonia Lahden syyskausi 2020 sisältää niin klassikkoteoksia kuin upouutta musiikkia. Orkesterin ylikapellimestari Dima Slobodeniouk korostaa ihmisten yhdessäolon merkitystä kulttuuritilaisuuksissa ja iloitsee orkesterin ja yleisön hetkellisesti erottaneen korona-ajan jälkeisistä optimisista konsertointinäkymistä. ”Vaikeimmat ajat ovat nyt toivottavasti takana, ja vaikkei arkemme tulisikaan olemaan aivan samanlainen kuin ennen, olemme menossa kohti aikaa, jossa voimme jälleen tuoda teille elävää musiikkia turvallisessa ympäristössä. Minulle henkilökohtaisesti tämä on verrannollista lasilliseen vettä kuivan kauden jälkeen”, Slobodeniouk kuvailee.

Sibeliustalon turvallisuusohjeet

 

[button link=”https://www.lippu.fi/eventseries/2811565 ” color=”black”] Liput Lippu.fi verkkokaupasta[/button]