Tässä he ovat – Paulon sellokilpailun semifinalistit

Kuuletko eron soittajien välillä? Kuka on suosikkisi, ketkä nähdään finaalissa?

Perusta oma varjoraati – Lataa pohja ja merkitse ylös omat suosikkisi!

Benett Tsai (Australia) / Pjotr Tšaikovski: Rokokoo-muunnelmat

Australiainen Benett Tsai on voittanut lukuisia palkintoja, kuten kolmannen sijan sekä erikoispalkinnon parhaasta Haydnin sellokonsertosta Grand Prix Emanuel Feuermann -kilpailussa vuonna 2022. Hän on opiskellut Colburn Schoolissa Los Angelesissa Clive Greensmithin johdolla ja nykyään häntä opettavat Susan Blake ja Li-Wei Qin.

Tae-Yeon Kim (Etelä-Korea) / Camille Saint-Saëns: Sellokonsertto nro 1

17-vuotias Tae-Yeon Kim Etelä-Koreasta opiskelee tällä hetkellä Yhdysvalloissa Curtis Institutessa.

Juliet Wolff (Saksa) / Edward Elgar: Sellokonsertto

Juliet Wolff tulee Saksasta ja on voittanut sekä yleisön että koko ESO Young Soloist -kilpailun vuonna 2020. Hän on valmistunut Yehudi Menuhin -koulusta, jonka jälkeen hän aloitti kandiopinnot New Yorkissa Juilliard Schoolissa. Nykyään hän opiskelee Hochschule für Musik Hanns Eisler Berlin -korkeakoulussa professori Claudio Bohórquezin opetuksessa sekä laulua Ralph Sauerbreyn johdolla.

Gaeun Kim (Etelä-Korea) / Pjotr Tšaikovski: Rokokoo-muunnelmat

Etelä-Korealainen Gaeun Kim asuu tällä hetkellä New Yorkissa. Hän voitti ensimmäisen sekä Pablo Casals Special Prize -palkinnon Klein International Competition -kilpailussa vuonna 2022. Hän on voittanut myös Antonio Janigro ja David Popper International Cello Competition -kilpailut. Hän on opiskellut Juilliard Schoolissa vuodesta 2020 Richard Aaronin opetuksessa.

Samuel Niederhouser (Sveitsi) / Camille Saint-Saëns: Sellokonsertto nro 1

Sveitsiä edustava Samuel Niederhauser ylsi viime vuonna finalistiksi Brysselissä käydyssä Queen Elisabeth kilpailussa. Thomas Demengan opissa viime vuodet ollut Niederhauser on yltänyt myös välieriin asti Geneven musiikkikilpailussa kuin Isang Yun -kilpailussa.

Woochan Jeong (Etelä-Korea) / Camille Saint-Saëns: Sellokonsertto nro 1

Woochan Jeong Etelä-Koreasta ylsi finaaliin Queen Elisabeth -kilpailussa vuonna 2022. Jeong aloitti opintonsa Koreassa National University of Arts -yliopistossa opettajanaan Kang-Ho Lee. Nykyään hän opiskelee Hochschule für Musik Hanns Eisler in Berlin -korkeakoulussa Troels Svanen opetuksessa.

Petar Pejčić (Serbia) / Pjotr Tšaikovski: Rokokoo-muunnelmat

Petar Pejčić ylsi palkintosijoille vuonna 2022 Queen Elisabeth -kilpailussa. Hän aloitti musiikkiopintonsa kotimaassaan Serbiassa, Belgradessa, ja muutti sitten Saksan Leipzigiin opiskelemaan The University of Music and Theater “Felix Mendelssohn Bartholdy” -yliopistoon. Siellä häntä opettaa professori Peter Bruns.

Luka Coetzee (Kanada) / Edward Elgar: Sellokonsertto

19-vuotias Luka Coetzee tulee Kanadasta. Luka on jo nuoresta iästään huolimatta kokenut esiintyjä ja kilpailijia. Saavutuksina mm. ensimmäinen palkinto Pablo Casals International Award (2022) ja toinen palkinto kansainvälisessä Dozauer-kilpailussa (2022).

Liav Kerbel (Belgia) / Pjotr Tšaikovski: Rokokoo-muunnelmat

Belgialais-israelilainen Liav Kerbel aloitti opintonsa Belgiassa professori Claudine Steenackersin sekä professori Vladimir Perlinin johdolla. Hän valmistui New England Conservatorysta maisteriksi vuonna 2021 opettajanaan professori Laurence Lesser. Hänen soittimensa on Giovanni Battista Cerrutin valmistama Cremonassa vuonna 1798.