Ympäristöteemainen konsertti Taidetestaajien vierailukohteena lukuvuotena 2021-2022

Ensimmäistä kertaa orkesteri konsertoi Taidetestaajat-konsertilla myös Verkatehtaalla, Hämeenlinnassa.

Sinfonia Lahden Taidetestaajat-konsertissa juhlistetaan Euroopan ympäristöpääkaupunkivuotta, mutta ennen kaikkea halutaan kiinnittää huomiota ympäristön tilaan ja kannustaa konkreettisiin ympäristötekoihin. Kevätkaudella 2022 järjestettävän konsertin pääteoksena kuullaan uunituore orkesteriteos, jonka punaisena lankana on herättää kuulijat suojelemaan luontoa ja ympäristöä. Tarkemmat tiedot teoksesta julkistetaan myöhemmin.

Taidetestaajat-konserttiin liittyy kouluille etko- ja jatkomateriaalit, joiden avulla pääsee tutustumaan orkesteriin sekä konserttiin ja sen teemoihin.

Taidetestaajat ovat vierailleet Sinfonia Lahden konserteissa kaksi kertaa aiemmin; syksyllä 2018 Sinfonista Beatboxausta -konsertissa ja syksyllä 2017 SL Music Game -konsertissa. Konserteissa vieraili yhteensä 8 600 kasiluokkalaista.

Taidetestaajat vie kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset korkealaatuisen taiteen pariin. Taidetestaajat on osa Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton toimintaa, ja sitä rahoittavat Suomen Kulttuurirahasto, Svenska kulturfonden sekä Opetus- ja kulttuuriministeriö.