Ympäristötekoja yhdessä Sinfonia Lahden kanssa luonnon monimuotoisuuden päivänä

Maanantaina 22.5. vietetään kansainvälistä luonnon monimuotoisuuden päivää. Sinfonia Lahdella on vastuullisuus- ja ympäristöhankkeissa pitkät perinteet, niinpä orkesteri kutsuu teemapäivänä kaikki mukaan ympäristötekoihin.  

Sinfonia Lahden tavoitteellinen ympäristötyö alkoi Sibelius 150-juhlavuoden kunniaksi käynnistetyllä hankkeella, jonka pyrkimyksenä on muuttaa orkesterin toiminta asteittain hiilineutraaliksi. Orkesterin hiilijalanjälki laskettiin yhteistyössä LUT-yliopiston kanssa ja laskennan pohjalta orkesterille laadittiin toimenpideohjelma. Orkesterin hanke on saanut runsaasti kansainvälistä huomioita ja se on toiminut esimerkkinä monille muille alan yhteisöille.  

Tänä vuonna Sinfonia Lahti viettää kansainvälistä luonnon monimuotoisuuden päivää ympäristötekojen merkeissä. Pikku-Vesijärvenpuistossa maanantaina 22.5. klo 12–16 toteutettavassa tapahtumassa orkesterilaiset rakentavat linnunpönttöjä, keräväät risuja ja roskia ja huoltavat polkupyöriä yhdessä inspisläisten kanssa. Tapahtumaan on kutsuttu myös orkesterin kausikorttilaisia ja kuulijoita. Puiston kahvila on avoinna klo 12-16. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Inspis Lahti ry:n kanssa.  

Sinfonia Lahti haastaa kuulijat Miljoona roskapussia -kampanjaan 

Yksi Sinfonia Lahden ympäristöhankkeen tärkeistä kannustajista on orkesterin yleisö, joka on alusta pitäen antanut selvän tukensa orkesterin toimille yhteisen ympäristömme hyväksi. Siksi Sinfonia Lahti haastaa kuulijansa Miljoona roskapussia -kampanjaan.  

Miljoona roskapussia -kampanjan järjestää YLE ja kerätyt roskapussit merkitään suoraan heidän laskuriinsa. Pussit merkitään siihen kuntaan, josta roskat on kerätty. Luvassa on siis yhteisen hyvän lisäksi kisa Suomen paikkakuntien välillä! Laskuri löytyy osoitteesta yle.fi/miljoonaroskapussia

Osallistumisesta kampanjaan voi kertoa somessa hashtageilla #MiljoonjaRoskapussia ja #KestäväSinfoniaLahti.