Jos rakastat – Kaj Chydeniuksen lauluja helmikuussa

Sinfonia Lahden viihdekonsertit kaudella 2024/2025 täydentyy Jos rakastat – Kaj Chydeniuksen lauluja -konsertilla. Rakastettua säveltäjää Kaj Chydeniusta muistetaan ikimuistoisilla lauluilla isolle sinfoniaorkesterille sovitettuna konserteissa 6.2.2025 klo 13 ja 18.30. Muusikko Jussi Chydenius, säveltäjän poika, on valinnut ohjelmistoon isänsä seitsemän vuosikymmenen aikana syntyneestä laajasta tuotannosta omat suosikkinsa. Esitettäväksi on valikoitunut klassikoiden rinnalle vähemmän kuultuja sävellyksiä. Konsertin solistina kuullaan Jussi Chydeniusta, jonka rinnalla vierailee palkittu näyttelijä-laulaja Oona Airola, joka teki pitkään yhteistyötä Kaj Chydeniuksen kanssa. Konsertin johtaa kapellimestari Tomas Djupsjöbacka. Lipunmyynti Jos rakastat -konserttiin alkaa keskiviikkona 16.10.2024 klo 10 Lippu.fi -myyntikanavissa.

Suurta viihdettä juhlakaudella

Sinfonia Lahden juhlakausi on täynnä monipuolista viihdettä: onko sinun valintasi toimintaelokuvien tunnarit, matka menneisyyden jouluihin, säkenöivä uuden vuoden aloitus, konsertillinen diivahittejä vai vapukkaan kevyttä klassista? Tai ne kaikki!

Musiikki on elokuvan erottamaton kumppani ja unohtumaton elokuvamusiikki yhtä kuin John Williamsin mahtipontiset vasket valomiekkojen välkkeessä, Alfred Hitchcockin viiltävää kauhua ja Bernard Herrmannin riitaisia sointuja. Seikkailuleffojen sankarit saavat Sibeliustalossa sinfonisen kasteen brittiläisen Michael Sealin johdolla Action Movies -elokuvamusiikin konsertissa pe 22.11. klo 13 ja 18.30.

Christmas Memories -joulukonsertissamme ke 11.12. klo 18.30 sekä to 12.12. klo 13 ja 18.30 soivat nostalgiset sävelmät vuosien ja vuosikymmenten takaa. Venla-palkittu laulaja-näyttelijä Maria Ylipää ja ruotsalainen musikaalitähti Alexander Lycke esittävät joulun ikimuistoisimpia lauluja ja tuoreimpia tuttavuuksia aina Sibeliuksen klassikoista amerikkalaisen jazzin tunnelmallisimpiin helmiin.

Alkavan vuoden kunniaksi käännämme kalenterinlehteä kevyin, pyörivin askelin Wienin viemää -konsertissa pe 10.1. klo 13 ja 18.30, kun Strauss-dynastian huolettomampaa elämää ennakoivat marssit, polkat, valssit ja muut klassikot toivottavat vuoden 2025 virallisesti alkaneeksi. Lavalla orkesterimme kanssa ovat kapellimestari Kaapo Ijas ja solistit sopraano Silja Aalto ja baritoni Ville Rusanen.

I Will Always Love you! Musiikkiviihteen huipentuma saapuu Lahteen. Diandra ja kapellimestari Antti Rissanen kohottavat diivojen megahitit sinfonisiin sfääreihin Music of Divas -konsertissa pe 25.4. klo 13 ja18.30.

Perinteisessä vappumatineassa to 1.5. klo 13 musiikki soi klassisen kentän kevyemmältä laidalta. Konserttimme on täsmäisku juhlapäivän tarpeisiin: kuohuvia melodioita, tippaleivän muotoisia kappaleita, klassikoita kuplilla tai ilman ja sointeja sokerikuorrutuksella.